Clicky

zaterdag 14 september 2024 - 09:44 uur
Transport GmbH
HomeMEER NIEUWSWerk & InkomenOnderhandelingen over sociaal plan DB Cargo NL gestart

Onderhandelingen over sociaal plan DB Cargo NL gestart

UTRECHT – Vrijdag 23 augustus heeft een delegatie van FNV Spoor de eerste onderhandelingen gehad over een sociaal plan, dat nodig is voor de personele consequenties van de komende transformatie bij DB Cargo.

Sociaal plan

De ondernemingsraad (OR) heeft duidelijk aan de directie van DB Cargo laten weten dat er eerst een akkoord moet komen over een sociaal plan met de vakbonden, voordat er überhaupt geadviseerd kan worden over de ingrijpende plannen.

De delegatie van FNV Spoor kijkt terug op een constructieve dag, waarbij de belangrijkste artikelen en onderwerpen van het sociaal plan uitgebreid zijn besproken.

Volgend overleg

Op 5 september vindt de tweede onderhandelingsronde plaats. “Na overleg met de bedrijfskadergroep (BKG) gaan we verder onderhandelen om tot een maximaal resultaat te komen. Natuurlijk houden we jou op de hoogte van de voortgang en de uitkomsten van die dag”, aldus FNV Spoor.

“Zodra er een aanvaardbaar sociaal plan ligt, bespreken we dat eerst met de BKG-leden van FNV Spoor. Bij een positief advies van de BKG-leden over het sociaal plan, leggen we het ter stemming aan de leden van FNV Spoor voor.”

LEES OOK
Jumbo gaat reorganiseren, verdwijnen kantoorbanen 'onvermijdelijk'
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Boeing

Kredietbeoordelaar Moody’s negatiever over Boeing door staking

SEATTLE - Vliegtuigfabrikant Boeing is binnenkort mogelijk veel meer geld kwijt voor leningen. Kredietbeoordelaars van Moody's zeggen dat ze hun rapportcijfer voor het concern...
×