Clicky

zaterdag 14 september 2024 - 09:33 uur
Transport GmbH
HomeTRANSPORTNIEUWSScheepvaartScheepvaartverkeer Winschoterdiep gestremd nadat fietspad in brug vernield is door heftruck

Scheepvaartverkeer Winschoterdiep gestremd nadat fietspad in brug vernield is door heftruck [+foto]

WINSCHOTEN – Het scheepvaartverkeer van het Winschoterdiep is tot nader orde gestremd. De metalen roosters op de brug zijn beschadigd geraakt door een heftruck, waardoor de brug nu met linten is afgezet.

“Toen de heftruck op de fietsbrug reed, zakte het eerste rooster in. De chauffeur schrok hier zo van dat hij meer gas gaf, waardoor hij ook de andere roosters meenam”, aldus de woordvoerder van de provincie Groningen die de brug in beheer heeft. “Met de chauffeur gaat het naar omstandigheden goed.”

De ijzeren platen liggen verbogen in het brugdek. Omdat niet duidelijk is of de brug veilig is wordt deze niet bediend voor recreatie en beroepsvaart. Ook het fietspad is volledig afgesloten. Wegverkeer kan vooralsnog wel gebruik maken van de brug.

Omleiding

De provincie Groningen gaat een omleiding in werking stellen en hoopt snel een oplossing te hebben voor het probleem, mede omdat de schoolvakantie bijna afgelopen is.

LEES OOK
Beloning van Rijkswaterstaat voor weggebruikers die A7 mijden
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Boeing

Kredietbeoordelaar Moody’s negatiever over Boeing door staking

SEATTLE - Vliegtuigfabrikant Boeing is binnenkort mogelijk veel meer geld kwijt voor leningen. Kredietbeoordelaars van Moody's zeggen dat ze hun rapportcijfer voor het concern...
×