Clicky

zaterdag 14 september 2024 - 09:40 uur
Transport GmbH
HomeMEER NIEUWSFinancieelNederland is betere plek voor bedrijven dan buurlanden, zegt PwC

Nederland is betere plek voor bedrijven dan buurlanden, zegt PwC

AMSTERDAM – Nederland is een betere vestigingsplaats voor internationale bedrijven dan buurlanden België, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Duitsland. Dit meldt accountants- en advieskantoor PwC in een nieuw onderzoek over het ondernemingsklimaat tussen 2013 en 2023.

PwC vergeleek zestig indicatoren van Nederland en zeven andere Europese landen die op Nederland lijken en waarmee ons land concurreert als vestigingsplaats. Het gaat bijvoorbeeld om infrastructuur, onderwijs en huizenprijzen.

Nederland presteerde beter dan buurlanden, maar verliest sinds 2013 terrein vergeleken met Denemarken en Zwitserland volgens PwC.

Het is nog niet alarmerend, benadrukt Barbara Baarsma, hoofdeconoom van PwC Nederland. “Maar vergeleken met andere landen zie je dat het Nederlandse ondernemingsklimaat sinds 2018 is verslechterd. Daarbij komt dat Nederland gunstig blijft afsteken tegen landen die nog grotere problemen kennen. Denk aan de Brexit voor het Verenigd Koninkrijk of de afhankelijkheid van Russisch gas in Duitsland. In zekere zin is het Nederlandse ondernemingsklimaat geholpen door grotere problemen elders.”

LEES OOK
Gevaar van niet-betaalde facturen door bedrijven steeds groter
ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Boeing

Kredietbeoordelaar Moody’s negatiever over Boeing door staking

SEATTLE - Vliegtuigfabrikant Boeing is binnenkort mogelijk veel meer geld kwijt voor leningen. Kredietbeoordelaars van Moody's zeggen dat ze hun rapportcijfer voor het concern...
×