Clicky

zaterdag 14 september 2024 - 07:37 uur
Transport GmbH
HomeMEER NIEUWSVerder in het nieuwsVerdachte aanval met mes doodgeschoten in Duitse Recklinghausen

Verdachte aanval met mes doodgeschoten in Duitse Recklinghausen

DORTMUND – De politie in de stad Recklinghausen in het westen van Duitsland heeft een verdachte doodgeschoten die een aanval met een mes zou hebben uitgevoerd. Dat zei de politie in het nabijgelegen Dortmund woensdagavond. Het gaat om een 33-jarige man die zou hebben toegeslagen in een appartementscomplex. Ooggetuigen zagen dat hij een mes droeg.

Toen de politie ter plaatse kwam, ontstond er een “dreigende situatie” en “als gevolg daarvan werd een vuurwapen gebruikt tegen de 33-jarige”, stelt de politie. De verdachte overleed aan zijn verwondingen. Het is niet bekend of er gewonden zijn.

De krant Bild bericht dat de moeder van de verdachte het alarmnummer had gebeld. Er zou ruzie zijn geweest tussen de man en zijn vader en daarbij zou ook een mes zijn getrokken. De vader raakte naar verluidt gewond aan een hand.

Solingen

Met het oog op de objectiviteit doet de politie van Dortmund het onderzoek naar de gebeurtenissen en niet de politie van Recklinghausen.

LEES OOK
Twee wagons van trein ontspoord in Duitse Baden-Württemberg door aardverschuiving

Het incident gebeurde nadat vrijdag drie mensen werden gedood en acht verwond bij een aanslag in de stad Solingen. Deze aanslag werd opgeëist door de terreurorganisatie Islamitische Staat. Verder werd dinsdag een verdachte aanvaller met volgens de politie “levensgevaarlijke” messen gedood door de politie in Moers, ook in het westen van Duitsland.

Voor de aanslag in Solingen werd een 26-jarige man uit Syrië gearresteerd. Volgens Duitse media gaat het om een afgewezen asielzoeker die uitgezet had moeten worden. De Duitse bondskanselier Olaf Scholz, die op de plek van de aanslag een witte roos legde, omschreef de gebeurtenissen als “terrorisme tegen ons allemaal’. Ook pleitte hij voor het aanpakken van irreguliere immigratie. “We moeten alles doen om te zorgen dat degenen die niet in Duitsland kunnen en mogen blijven gerepatrieerd en teruggestuurd worden.”

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Boeing

Kredietbeoordelaar Moody’s negatiever over Boeing door staking

SEATTLE - Vliegtuigfabrikant Boeing is binnenkort mogelijk veel meer geld kwijt voor leningen. Kredietbeoordelaars van Moody's zeggen dat ze hun rapportcijfer voor het concern...
×