Clicky

zaterdag 14 september 2024 - 07:40 uur
Transport GmbH
HomeTRANSPORTNIEUWSScheepvaartHouthi's laten sleepboot op Rode Zee toe voor uitgebrande olietanker Sounion

Houthi’s laten sleepboot op Rode Zee toe voor uitgebrande olietanker Sounion

SANAA – De Jemenitische Houthi’s stoppen tijdelijk met schieten om een sleepboot toe te laten op de Rode Zee. Die moet een olietanker weghalen die vorige week werd geraakt door drie projectielen en daarna in brand vloog.

De Iraanse VN-missie spreekt van een tijdelijk staakt-het-vuren, maar de Houthi’s zelf ontkennen tegen persbureau Reuters dat daar sprake van is.

Volgens de EU-missie in de Rode Zee lekt de beschoten Sounion geen olie, maar de Verenigde Staten zeiden eerder dat dat wel het geval was. Volgens de Iraanse VN-missie hebben meerdere landen aan de Houthi’s gevraagd om de wapens neer te leggen en heeft de rebellenbeweging daarmee ingestemd.

De Houthi’s schieten al sinds het uitbreken van de oorlog in de Gazastrook op schepen die een band hebben met Israël of Israëls bondgenoten. Ze steunen Hamas en willen dat Israël de militaire operatie in Gaza stopt.

LEES OOK
Vrachtwagenchauffeur haalt gewonde automobilist uit brandende auto [+foto]
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Boeing

Kredietbeoordelaar Moody’s negatiever over Boeing door staking

SEATTLE - Vliegtuigfabrikant Boeing is binnenkort mogelijk veel meer geld kwijt voor leningen. Kredietbeoordelaars van Moody's zeggen dat ze hun rapportcijfer voor het concern...
×