Clicky

zaterdag 14 september 2024 - 05:09 uur
Transport GmbH
HomeTRANSPORTNIEUWSNieuw MaterieelNieuwe Scania 500R voor transportbedrijf Bosch Hedel BV

Nieuwe Scania 500R voor transportbedrijf Bosch Hedel BV

HEDEL – Transportbedrijf Bosch Hedel BV uit Hedel heeft deze week haar nieuwste aanwinst in gebruik genomen, een Scania 500R 8×2*6 uitgerust met een HMF 70 ton/mtr autolaadkraan en een frontstempel. De krachtige autolaadkraan heeft zes schuifdelen en is voorzien van een fly-jib met acht schuifdelen.

De autolaadkraan heeft een reikwijdte van maar liefst 33 meter. De kraanwagen is verder voorzien van een 3D-frontkap over de frontstempel, verzwaarde motorrem, hoog dak, lichtplaat en alle opties die overeenkomen met de andere Bosch-trucks. Scania’s nieuwste 13-liter SUPER-motor levert 500 pk, een koppel van 2650 Nm en zorgt voor de aandrijving van het geheel. Deze Euro-6E motor is tevens geschikt is voor het gebruik van HVO-diesel.

De 4-assige SCANIA heeft twee 10-tons voorassen en is opgebouwd door HMF-dealer Van Rijssel Carrosserie uit Asten. Scania CDW Zwolle heeft vooraf de chassis- en autolaadkraanvoorbereidingen verzorgd en vervolgens is de kraanwagen door Scania Den Bosch afgeleverd. Cranen fleetservice uit Heeswijk-Dinther heeft het spuitwerk van de 3D-frontkap verzorgd en de auto geheel uitgevoerd in de Bosch-huisstijl.

LEES OOK
MDH Rondhout zet nieuwe Scania V8 bosbouwtrekker in

De vloot van Bosch Hedel bestaat uit zeven kraanwagens waarvan combi’s (bakwagens met aanhangers) en trekker-opleggers allen voorzien van een autolaadkraan. De hefcapaciteit van de autolaadkranen varieert van 50 tot 95 ton/mtr en het hydraulische bereik van de kranen komt tot 33 meter. Aangezien duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen bij Bosch Hedel hoog in het vaandel staan bestaat het wagenpark uitsluitend uit vrachtwagens met de milieuvriendelijke Euro-6 motor.

Alle chauffeurs worden door SCANIA DriverTraining opgeleid zodat zij hun werk zo efficiënt en zuinig mogelijk kunnen uitvoeren. Door deelname aan het BP Target Neutral programma rijden al hun vrachtwagens met autolaadkranen CO2-neutraal.

De trekker is verder voorzien van zowel een verstelbare koppelschotel als vangmuil waardoor deze ingezet kan worden als trekker-oplegger maar ook als bakwagen-aanhanger bij inzet van de ballast-/laadbak.

De nieuwe combinatie gaat ingezet worden voor onder andere (speciaal) transport, hijs- & montagewerkzaamheden in de bouw- en infrabranche. Denk hierbij aan het hijsen en transporteren van bouwketen, units, containers, allerhande bouwmaterialen, plaatsing van dakkapellen, glas en machines maar ook montage van wegmeubilair zoals openbare verlichting, verkeerslichten, matrixborden, verkeerssystemen en bewegwijzering. Ook het hijsen en plaatsen van warmtepompen, zonnepanelen en airco’s op het dak behoort tot de mogelijkheden.

LEES OOK
Limburgse Mobiele Intensive Care Unit op Scania chassis

Bosch Hedel BV is gestart in 1998 als traditioneel transportbedrijf en inmiddels uitgegroeid tot een allround specialist op het gebied van autolaadkraan transport, infratechniek, montage- & hijswerkzaamheden, speciaal transport, machineverhuizingen en bouwtransport.

Mede dankzij jong, dynamisch en gevarieerd getrokken materieel (zoals city-trailers, vlakke opleggers, uitschuifbare semi-diepladers en kuip-diepladers) en een goed opgeleid specialistisch team met een no-nonsense mentaliteit is Bosch Hedel door de jaren heen landelijk bekend geraakt en u kunt ze dan ook in heel Nederland tegenkomen.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Boeing

Kredietbeoordelaar Moody’s negatiever over Boeing door staking

SEATTLE - Vliegtuigfabrikant Boeing is binnenkort mogelijk veel meer geld kwijt voor leningen. Kredietbeoordelaars van Moody's zeggen dat ze hun rapportcijfer voor het concern...
×