Clicky

zaterdag 14 september 2024 - 05:12 uur
Transport GmbH
HomeTRANSPORTNIEUWSScheepvaartDalend waterpeil Rijn beperkt lading binnenvaartschepen

Dalend waterpeil Rijn beperkt lading binnenvaartschepen

GENÈVE – Dalende waterstanden in de Rijn beperken de hoeveelheid olie en brandstoffen die binnenvaartschepen binnen Europa kunnen vervoeren. Schepen die donderdag geladen worden kunnen slechts iets meer dan de helft van hun capaciteit vullen. Dat meldt de Zwitserse maritieme dienstverlener Riverlake.

“De waterstanden op de Rijn zullen tot het midden van volgende week blijven dalen”, meldt Riverlake in een rapport. Daarna “is er een kans dat ze kortstondig weer zullen stijgen, maar in ieder geval stabiliseren.”

Een gemiddeld binnenvaartschip kan tot 2500 ton aan brandstoffen vervoeren. Een dergelijk schip dat over de Rijn voorbij Kaub vaart, nabij Frankfurt, kan door de lage waterstand maar 1360 ton meenemen, aldus Riverlake.

Het waterpeil van de Rijn, een van de belangrijkste waterwegen voor goederenvervoer in Europa, is de afgelopen jaren flink gedaald. Bij Kaub werd twee jaar geleden een diepte van slechts 30 centimeter gemeten. Dat zorgde toen voor grote verstoringen voor verladers. Het Duitse federale instituut voor hydrologie voorspelt dat het waterpeil zondagochtend op 108 centimeter zal uitkomen.

LEES OOK
Verplicht aanmeren voor binnenvaart aan ligplaatsen met walstroom in havengebied North Sea Port
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Boeing

Kredietbeoordelaar Moody’s negatiever over Boeing door staking

SEATTLE - Vliegtuigfabrikant Boeing is binnenkort mogelijk veel meer geld kwijt voor leningen. Kredietbeoordelaars van Moody's zeggen dat ze hun rapportcijfer voor het concern...
×