Clicky

zaterdag 14 september 2024 - 05:03 uur
Transport GmbH
HomeMEER NIEUWSCriminaliteitVrachtwagenchauffeur doet zich voor als DHL-chauffeur en steelt grote kostbare lading

Vrachtwagenchauffeur doet zich voor als DHL-chauffeur en steelt grote kostbare lading [+video]

HELMOND – Een nog onbekende vrachtwagenchauffeur maakte op 7 mei 2024 een grote, kostbare lading buit bij een logistiek bedrijf op een bedrijventerrein in Helmond. Dat deed hij door zich voor te doen als medewerker van DHL, waarvoor daadwerkelijk een lading klaarstond. Dat meldt het opsporingsprogramma Opsporing Verzocht.

De man had een jas aan die van DHL leek, kwam zelfverzekerd over en gedroeg zich niet verdacht. Hij reed, vakkundig, in een witte trekker van het merk MAN met een eveneens witte oplegger. De kentekenplaten die op beeld zijn vastgelegd, bleken te zijn gestolen in Rotterdam.

Tonnen buit

De politie roept middels het opsporingsprogramma op om contact op te nemen wanneer iemand meer weet over de chauffeur en/of de MAN-combinatie. Bij het incident in Helmond werden producten voor modebedrijven meegenomen met een totale waarde van honderdduizenden euro’s.

Mogelijk bent u zelf vrachtwagenchauffeur (geweest) en herkent u een oud-collega of beschikt u over andere informatie die van belang kan zijn.

LEES OOK
DHL Pakketautomaten bieden plaats aan ruim 100.000 pakketten

Aangetroffen in Klundert

De witte vrachtwagencombinatie waarover de nog onbekende man op 7 mei beschikte, is in het laatste weekend van augustus aangetroffen in Klundert en in beslag genomen voor verder onderzoek.

De politie wil uiteraard graag weten waar de trekker en oplegger in de tussentijd zijn geweest en wie er mogelijk gebruik van heeft of hebben gemaakt.

Vertel wat u weet

De dader die in Helmond toesloeg, maakt vermoedelijk deel uit van een grote organisatie die achter meer van dit soort diefstallen zit. Ook als u daar informatie over heeft, hoort de politie graag van u.

Een tip doorgeven kan te allen tijde ook anoniem of in een vertrouwelijk gesprek met een medewerker van het Team Nationale Inlichtingen. Online een tip doorgeven kan hier!

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Boeing

Kredietbeoordelaar Moody’s negatiever over Boeing door staking

SEATTLE - Vliegtuigfabrikant Boeing is binnenkort mogelijk veel meer geld kwijt voor leningen. Kredietbeoordelaars van Moody's zeggen dat ze hun rapportcijfer voor het concern...
×