Clicky

zaterdag 14 september 2024 - 05:05 uur
Transport GmbH
HomeTRANSPORTNIEUWSWegvervoerDode na aanrijding met vrachtwagen, machinist blijkt lichtgewond

Dode na aanrijding met vrachtwagen, machinist blijkt lichtgewond [+foto]

HOOGE ZWALUWE – Door een aanrijding tussen een goederentrein en een vrachtwagen is woensdagmiddag een 25-jarige man uit Zwijndrecht om het leven gekomen, meldt de politie. Het gaat om een medewerker van het goederenvervoerbedrijf DB Cargo.

Twee anderen raakten door de aanrijding lichtgewond, onder wie de machinist van de trein, van wie de politie en ProRail aanvankelijk dachten dat hij of zij zwaargewond was.

Het ongeluk gebeurde rond 13.30 uur bij een spoorwegovergang op de Zanddijk bij het Brabantse dorp Hooge Zwaluwe. De goederentrein zou daar langzaam hebben gereden. Volgens de politie stond het dodelijke slachtoffer “op de kop van de trein”, mogelijk gaat het om een soort balkon rondom de locomotief. De man uit Zwijndrecht is nog gereanimeerd, maar is aan zijn verwondingen overleden.

De chauffeur van de vrachtwagen is voor zover bekend niet gewond geraakt door de aanrijding, zegt een woordvoerder van de politie. Hij is aangehouden voor betrokkenheid bij een ernstige aanrijding, wat bij dit soort ongevallen een standaardprocedure is. De toedracht van het ongeluk wordt onderzocht. Ook zijn de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) en de Arbeidsinspectie op de hoogte gebracht.

LEES OOK
Gewonden, onder wie kinderen, door schietpartij bij Detroit

De goederentrein bestond uit vijf wagons. Voor zover bekend werden daar geen gevaarlijke stoffen in vervoerd.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Boeing

Kredietbeoordelaar Moody’s negatiever over Boeing door staking

SEATTLE - Vliegtuigfabrikant Boeing is binnenkort mogelijk veel meer geld kwijt voor leningen. Kredietbeoordelaars van Moody's zeggen dat ze hun rapportcijfer voor het concern...
×