Clicky

zaterdag 14 september 2024 - 05:05 uur
Transport GmbH
HomeTRANSPORTNIEUWSWegvervoerCBK Distributie wijzigt bedrijfsnaam paar dagen voor faillissement wordt uitgesproken

CBK Distributie wijzigt bedrijfsnaam paar dagen voor faillissement wordt uitgesproken

HORST – Op dinsdag 27 augustus werd voor de rechtbank van Limburg Mobiele Dienstverlening Limburg B.V. failliet verklaard. Bij velen zal er niet zo een, twee, drie een belletje gaan rinkelen bij die naam. Wie echter de gegevens van de Kamer van Koophandel erop naslaat zal zien dat het bedrijf tot 22 augustus 2024 nog CBK Distributie BV heette.

Waarom het bedrijf zo kort voor het faillissement de naam heeft gewijzigd is niet bekend.

Op 9 januari 2024 werd CBK Logistics BV, van dezelfde eigenaar, ook al failliet verklaard. De curator vertelde toen: “Op hetzelfde adres is ook CBK Distributie B.V. gevestigd. Deze rechtspersoon is niet failliet en de onderneming daarvan houdt zich bezig met vrachtvervoer door middel van vrachtwagens en trekkers.”

Nu is dan ook deze transporttak van het bedrijf failliet verklaard.

Opvallend detail is dat eerder dit jaar TC Transport BV werd opgericht. Sinds een aantal dagen is de voormalig planner, Tim, van CBK Distributie BV nu mede-eigenaar van TC Transport samen met de eigenaar, Chaib, van CBK Distributie.

LEES OOK
Eysing, maker van elektrische motoren, failliet verklaard

Werknemers van CBK Distributie verkeren nu in het ongewisse, meldden zij woensdag aan onze redactie. “De contracten zijn ontbonden en er wordt een doorstart gemaakt middels TC transport. Het loon wordt in ieder geval niet overgemaakt meer dat gaat via de curator. Ze spelen een spelletje met ons.”

Waarom het bedrijf failliet verklaard is en wie het aangevraagd heeft is op dit moment nog niet bekend. Bij het vorige faillissement in januari had het bedrijf, volgens de curator, zelf het faillissement aangevraagd.

Volgens de bedrijfswebsite, die inmiddels uit de lucht is gehaald, beschikte CBK Distributie over 22 bussen, twee BE combinaties en meer dan 35 vrachtwagens.

CBK Distributie was vooral actief in zowel nationale- als internationale distributie.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Boeing

Kredietbeoordelaar Moody’s negatiever over Boeing door staking

SEATTLE - Vliegtuigfabrikant Boeing is binnenkort mogelijk veel meer geld kwijt voor leningen. Kredietbeoordelaars van Moody's zeggen dat ze hun rapportcijfer voor het concern...
×