Clicky

zaterdag 14 september 2024 - 05:12 uur
Transport GmbH
HomeTRANSPORTNIEUWSLuchtvaartToestellen Transavia staan vast op Eindhoven Airport

Toestellen Transavia staan vast op Eindhoven Airport

EINDHOVEN – Transavia kan geen vluchten vanaf Eindhoven omleiden naar andere luchthavens, omdat verschillende toestellen van de maatschappij vast staan op Eindhoven Airport. Op die luchthaven is door een grote storing op een netwerk van Defensie tot in ieder geval 17.00 uur geen vliegverkeer mogelijk.

Transavia is wel druk aan het zoeken naar oplossingen voor passagiers. Volgens een woordvoerder is het gelukt om een vervangend toestel te vinden voor een vlucht naar Alicante, die woensdagochtend vanaf Eindhoven had moeten vertrekken. Die vlucht vertrekt nu vanaf Schiphol. Maar voor andere vluchten lijkt eenzelfde oplossing lastig.

Mocht het vliegverkeer na 17.00 uur weer worden hervat, is het ook nog maar de vraag hoeveel vluchten er nog in de avond uitgevoerd kunnen worden. Waarschijnlijk zijn dan alleen nog enkele korte vluchten mogelijk.

Op een gegeven moment gaat de luchthaven dicht. Vliegtuigen mogen niet zomaar ‘s nachts aankomen. Dat betekent in de praktijk dat de vliegtuigen van Transavia alleen maar ergens heen kunnen vliegen als er nog voldoende tijd is om terug te keren en voor de nachtsluiting op Eindhoven weer binnen te zijn.

LEES OOK
Transavia vreest veel duurdere tickets bij nachtsluiting Schiphol
ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Boeing

Kredietbeoordelaar Moody’s negatiever over Boeing door staking

SEATTLE - Vliegtuigfabrikant Boeing is binnenkort mogelijk veel meer geld kwijt voor leningen. Kredietbeoordelaars van Moody's zeggen dat ze hun rapportcijfer voor het concern...
×