Clicky

dinsdag 17 september 2024 - 20:05 uur
Transport GmbH
HomeMEER NIEUWSVerder in het nieuwsRusland vindt dat atoomtoezichthouder objectiever moet worden

Rusland vindt dat atoomtoezichthouder objectiever moet worden

MOSKOU – Rusland zegt dat het Internationaal Atoomenergieagentschap (IAEA) een “objectievere en duidelijkere” positie moet innemen over nucleaire veiligheid.

Woordvoerster Maria Zacharova van het ministerie van Buitenlandse Zaken suggereerde dat de toezichthouder partijdig is, zonder concreet te maken waarom.

Dinsdag bracht het hoofd van het IAEA Rafael Grossi een bezoek aan een kerncentrale op Russisch grondgebied die beschadigd is door een drone. De regio Koersk, waar de centrale staat, wordt door Oekraïne aangevallen en Rusland beticht het land ervan ook de centrale beschadigd te hebben. Oekraïne heeft dat zelf niet bevestigd. Grossi wilde nog niet zeggen wie schuldig is.

Rusland vindt dat de IAEA duidelijker zou moeten zijn, zei Zacharova volgens staatspersbureau RIA. “Niet in het belang van ons land, niet om het standpunt van Moskou te bevestigen, maar in het belang van de feiten met een specifiek doel: de veiligheid garanderen en voorkomen dat we een catastrofale weg inslaan in een richting waarin het regime in Kyiv iedereen nu dwingt.”

LEES OOK
Oekraïne zegt raketaanval op Kyiv te hebben afgeslagen
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Bedrijven in Rotterdamse haven willen niet dat kabinet doorslaat met migratie

ROTTERDAM - Bedrijven in de Rotterdamse haven roepen het kabinet op om de aanpak van de arbeidsmigratie niet te laten doorslaan. "Naast het aanboren...
×