Clicky

zaterdag 14 september 2024 - 05:11 uur
Transport GmbH
HomeTRANSPORTNIEUWSLuchtvaartAir France-KLM rondt aankoop belang in noodlijdend SAS af

Air France-KLM rondt aankoop belang in noodlijdend SAS af

PARIJS – Air France-KLM heeft de aankoop van een aandelenbelang van bijna 20 procent in de noodlijdende Scandinavische luchtvaartmaatschappij SAS afgerond. De afronding volgt op goedkeuringen voor de deal in Europa en de Verenigde Staten.

De Frans-Nederlandse luchtvaartcombinatie liet vorig jaar al weten een belang te nemen in SAS, als onderdeel van een reddingsoperatie van de Scandinavische branchegenoot. De Deense overheid en de investeringsmaatschappijen Castlelake en Lind Invest staken ook geld in SAS. Samen met Air France-KLM investeerden de partijen in totaal 1,2 miljard dollar in de luchtvaartmaatschappij. Die van Air France-KLM bedroeg 144,5 miljoen dollar.

Naast de financiële transactie hebben Air France-KLM en SAS ook overeenkomsten getekend om hun hubs en netwerken met elkaar te verbinden. Deze overeenkomsten gelden vanaf 1 september. Op dezelfde dag treedt SAS toe tot de Skyteam-alliantie, waarvan Air France en KLM oprichters zijn.

Klanten van Air France-KLM krijgen dan toegang tot 33 bestemmingen in Noord-Europa buiten de hubs van SAS in Kopenhagen, Oslo en Stockholm. SAS-klanten krijgen toegang tot 33 bestemmingen in Europa buiten de hubs van Air France-KLM op de luchthavens Parijs Charles de Gaulle en Amsterdam Schiphol.

LEES OOK
Dubbeldam Holding neemt Trans-Com over

Topman Benjamin Smith van Air France-KLM stelt verheugd te zijn met de strategische stap, waarmee de luchtvaartcombinatie de positie op de Scandinavische markten vergroot. Onder de voorwaarden van de deal zou Air France-KLM na minimaal twee jaar ook het belang in SAS eventueel kunnen uitbreiden om zo controlerend aandeelhouder te worden.

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Boeing

Kredietbeoordelaar Moody’s negatiever over Boeing door staking

SEATTLE - Vliegtuigfabrikant Boeing is binnenkort mogelijk veel meer geld kwijt voor leningen. Kredietbeoordelaars van Moody's zeggen dat ze hun rapportcijfer voor het concern...
×