Clicky

maandag 16 september 2024 - 21:15 uur
Transport GmbH
HomeMEER NIEUWSVerder in het nieuwsLeger Israël begint operatie in noorden Westelijke Jordaanoever

Leger Israël begint operatie in noorden Westelijke Jordaanoever

JENIN – Israëlische troepen zijn een operatie gestart in het noorden van de door Israël bezette Westelijke Jordaanoever, meldt een militaire woordvoerder.

Het doel van de operatie is “terrorisme in Jenin en Tulkarm te beëindigen”, aldus de woordvoerder in een gezamenlijke verklaring met de Israëlische veiligheidsdienst Shin Bet op Telegram. Volgens de Rode Halve Maan kwamen tien mensen om.

Het Palestijnse ministerie van Volksgezondheid op de Westelijke Jordaanoever zegt dat twee mensen zijn gedood en twee gewond zijn geraakt “als gevolg van de agressie van de bezetting in Jenin”. Volgens de Rode Halve Maan zijn in een nabijgelegen dorp nog eens vier mensen omgekomen, plus vier in een vluchtelingenkamp bij de plaats Tubas.

De autoriteiten op de Westelijke Jordaanoever benadrukken dat Israëlische militairen al nachten achtereen gewelddadige invallen uitvoeren in de bezette gebieden, onder meer in het vluchtelingenkamp Balata in de stad Nablus.

LEES OOK
Doden en gewonden na bombardementen Israël op tenten nabij Rafah
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Boeing komt met reeks kostenbesparingen vanwege fabrieksstaking

SEATTLE - Boeing voert een reeks kostenbesparingen door omdat zo'n 33.000 medewerkers in fabrieken van de vliegtuigbouwer rond Seattle en Portland sinds vrijdag het...
×