Clicky

zaterdag 14 september 2024 - 00:32 uur
Transport GmbH
HomeMEER NIEUWSVerder in het nieuwsHerziene aanklacht tegen Trump in zaak verkiezingsinmenging

Herziene aanklacht tegen Trump in zaak verkiezingsinmenging

WASHINGTON – Speciaal aanklager Jack Smith heeft dinsdag een herziene aanklacht ingediend tegen oud-president Donald Trump in de zaak rondom verkiezingsinmenging.

De beschuldigingen tegen Trump zijn afgezwakt na de beslissing van het Hooggerechtshof dat presidenten brede immuniteit genieten tegen strafrechtelijke vervolging.

De aanklacht beschuldigt Trump nog steeds ervan zijn eigen verkiezingsnederlaag ongedaan te willen maken, maar een aantal zaken zijn weggelaten. Zo is de beschuldiging dat Trump het ministerie van Justitie onder druk wilde zetten geschrapt.

In juli oordeelde het Hooggerechtshof dat Trump niet vervolgd kan worden voor acties die binnen zijn grondwettelijke bevoegdheden als president vielen. In de herziene aanklacht betogen de aanklagers dat Trump geen grondwettelijk toegewezen presidentiële taken had rondom de machtsoverdracht na de verkiezingen.

Het kantoor van de aanklager zegt dat de uitspraak van het Hooggerechtshof wordt gerespecteerd in de nieuwe aanklacht.

LEES OOK
Wilders: beveiliging rechtse politici 'waar nodig' opschroeven
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Boeing

Kredietbeoordelaar Moody’s negatiever over Boeing door staking

SEATTLE - Vliegtuigfabrikant Boeing is binnenkort mogelijk veel meer geld kwijt voor leningen. Kredietbeoordelaars van Moody's zeggen dat ze hun rapportcijfer voor het concern...
×