Clicky

zaterdag 14 september 2024 - 00:12 uur
Transport GmbH
HomeTRANSPORTNIEUWSWeer & VerkeerScholz wil grenscontroles meerdere buurlanden blijven handhaven

Scholz wil grenscontroles meerdere buurlanden blijven handhaven

BERLIJN – De Duitse bondskanselier Olaf Scholz wil bestaande grenscontroles bij verschillende buurlanden “zo lang mogelijk” handhaven. Ze hebben bewezen “zeer efficiënt” te zijn, zei Scholz in een interview met de omroep ZDF.

Sinds medio oktober vorig jaar houden de autoriteiten selectieve controles aan de grenzen met Polen, Tsjechië en Zwitserland. In september 2015 voerden ze al controles aan de Duits-Oostenrijkse grens in. Migranten kunnen door de controles aan de grens worden teruggestuurd.

Het aantal migranten dat illegaal het land binnenkomt, is de laatste tijd gedaald, maar wie asiel wil aanvragen krijgt doorgaans wel toegang tot het land.

Een aanslag in Solingen vorige week waarbij drie mensen werden doodgestoken wakkerde het immigratiedebat aan in Duitsland. De vermoedelijke dader is een 26-jarige Syriër. Oppositieleider Friedrich Merz (CDU) riep op tot een stop van het opnemen van vluchtelingen uit Syrië en Afghanistan. Scholz zei daarover dat “het individuele recht op asiel intact blijft”.

LEES OOK
Duitse tieners opgepakt om voorbereiden terreuraanslag
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Boeing

Kredietbeoordelaar Moody’s negatiever over Boeing door staking

SEATTLE - Vliegtuigfabrikant Boeing is binnenkort mogelijk veel meer geld kwijt voor leningen. Kredietbeoordelaars van Moody's zeggen dat ze hun rapportcijfer voor het concern...
×