Clicky

zaterdag 14 september 2024 - 00:07 uur
Transport GmbH
HomeMEER NIEUWSVerder in het nieuwsAdvocaat dient nieuwe verblijfsaanvraag in voor 11-jarige Mikael

Advocaat dient nieuwe verblijfsaanvraag in voor 11-jarige Mikael

AMSTERDAM – Er is een nieuwe verblijfsvergunning aangevraagd voor de Nederlands-Armeense jongen Mikael (11), zegt advocaat Dora Brouwer in de Volkskrant. De aanvraag is nu ingediend via de vader van de jongen, aldus de advocaat in de krant. Mikael en zijn moeder kregen op 31 juli van de Raad van State te horen dat ze niet in Nederland mogen blijven, en naar Armenië worden uitgezet.

“Eigenlijk lag de oplossing voor de hand”, zegt Brouwer in de Volkskrant. “Mikael wordt niet alleen door zijn moeder verzorgd, maar ook door zijn vader. En die heeft wel een verblijfsvergunning.” Ze noemt de nieuwe aanvraag “logisch en kansrijk”. De vader is net als de moeder van Mikael van Armeense komaf, zo meldt de krant. Hij mag in Nederland blijven omdat hij getrouwd is met een Nederlandse vrouw en zijn kinderen de Nederlandse nationaliteit hebben.

Volgens Brouwer heeft de vader een belangrijke rol in het leven van Mikael. “Hij heeft het gezag over Mikael en er is goed contact.” Brouwer zegt dat ook voor de moeder van Mikael een nieuwe aanvraag is ingediend, omdat zij niet gescheiden kan worden van haar zoon.

LEES OOK
Halsema: hoop op menselijkheid in reactie Faber over Mikael

De Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) wil het nieuws niet bevestigen. Een woordvoerder zegt niet in te kunnen gaan op individuele gevallen. Een woordvoerder van het ministerie van Asiel en Migratie zegt dat de zaak bij de IND ligt. Volgens bronnen van Het Parool zou de IND de aanvraag “voortvarend” willen behandelen.

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Boeing

Kredietbeoordelaar Moody’s negatiever over Boeing door staking

SEATTLE - Vliegtuigfabrikant Boeing is binnenkort mogelijk veel meer geld kwijt voor leningen. Kredietbeoordelaars van Moody's zeggen dat ze hun rapportcijfer voor het concern...
×