Clicky

vrijdag 13 september 2024 - 23:59 uur
Transport GmbH
HomeTRANSPORTNIEUWSLuchtvaartRyanair loopt miljoenen ticketverkopen mis door vertraging Boeing

Ryanair loopt miljoenen ticketverkopen mis door vertraging Boeing

LONDEN – Ryanair loopt dit jaar miljoenen ticketverkopen mis door vertraagde leveringen van vliegtuigen door Boeing. “De vertragingen in de leveringen door Boeing belemmeren onze groeiplannen dit jaar”, zei Michael O’Leary, topman van de Ierse prijsvechter, tijdens een bijeenkomst in Londen.

Ryanair verwacht nu 5 miljoen minder passagiers te vervoeren dan de aanvankelijk geraamde 205 miljoen. Ook gaf O’Leary aan dat de daling van ticketprijzen, die de resultaten van Ryanair in de eerste helft van het jaar onder druk zette, later dit jaar kan afzwakken.

Ryanair heeft 350 Boeing 737-toestellen besteld, maar de Amerikaanse fabrikant kampt met technische problemen waardoor leveringen vertraging oplopen. “We zouden er in juli zeven ontvangen, maar kregen er vijf. In augustus verwachtten we er tien, maar we mogen van geluk spreken als we er vijf krijgen”, aldus de directeur. “Het is momenteel erg frustrerend om met Boeing zaken te doen”, voegde hij eraan toe.

Omzet

O’Leary zei dat vijf miljoen minder passagiers de omzet dit jaar met ongeveer 500 miljoen euro kan verlagen. “Boeing betaalt ons wel enige compensatie, maar ik had veel liever de vliegtuigen ontvangen en sneller gegroeid”, aldus de topman.

LEES OOK
Boeing van Corendon krijgt klapband bij landing in Turkije [+foto]

De maatschappij werd in de eerste helft van het jaar ook geraakt door een gemiddelde prijsdaling van 15 procent in vergelijking met vorig jaar. “Goed nieuws voor onze klanten, slecht nieuws voor onze aandeelhouders”, zei O’Leary.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Boeing

Kredietbeoordelaar Moody’s negatiever over Boeing door staking

SEATTLE - Vliegtuigfabrikant Boeing is binnenkort mogelijk veel meer geld kwijt voor leningen. Kredietbeoordelaars van Moody's zeggen dat ze hun rapportcijfer voor het concern...
×