Clicky

vrijdag 13 september 2024 - 23:53 uur
Transport GmbH
HomeMEER NIEUWSVerder in het nieuwsPolitiebonden na verbod Klassieker: acties zullen zich verharden

Politiebonden na verbod Klassieker: acties zullen zich verharden

ROTTERDAM – Voor de politiebonden komt het verbod dat burgemeester Aboutaleb heeft opgelegd tegen de wedstrijd Feyenoord – Ajax van zondag “niet onverwacht”, zegt een woordvoerder van het Landelijk Actiecentrum Politieacties. “Het is natuurlijk jammer om te moeten constateren dat de wedstrijd niet door kan gaan zonder politie-inzet”, zegt hij. “Maar onze acties gaan onverminderd door.”

De bonden voeren sinds dit voorjaar actie voor een structurele vroegpensioenregeling. Volgens de huidige tijdelijke regeling kunnen politiemedewerkers drie jaar voor de AOW-leeftijd stoppen met werken, maar die loopt eind 2025 af.

Eerder werd het werk al tijdens andere voetbalwedstrijden neergelegd. Tot er een akkoord ligt gaan de acties door, zegt de woordvoerder.

“Onze acties gaan door en zullen zich blijven verharden. Niet alleen gericht tegen voetbal, maar mogelijk ook op andere evenementen en demonstraties.” Daar zijn volgens de woordvoerder al wel ideeën over, maar welke dat zijn wil hij niet zeggen. “We gaan eerst even dit weekend afwachten. In de loop van volgende week verwacht ik volgende stappen in het actietraject.”

LEES OOK
Ajax stuurt directeur Kroes weg wegens handel met voorkennis
ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Boeing

Kredietbeoordelaar Moody’s negatiever over Boeing door staking

SEATTLE - Vliegtuigfabrikant Boeing is binnenkort mogelijk veel meer geld kwijt voor leningen. Kredietbeoordelaars van Moody's zeggen dat ze hun rapportcijfer voor het concern...
×