Clicky

zaterdag 14 september 2024 - 00:01 uur
Transport GmbH
HomeMEER NIEUWSVerder in het nieuwsBurgemeester Aboutaleb verbiedt Feyenoord-Ajax om politiestaking

Burgemeester Aboutaleb verbiedt Feyenoord-Ajax om politiestaking

ROTTERDAM – De Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb heeft de voetbalwedstrijd Feyenoord – Ajax die komende zondag in de Kuip gespeeld zou worden, verboden. Door de geplande politiestaking kan de veiligheid rond het stadion onvoldoende worden gewaarborgd, zegt de burgemeester.

“Dit is een besluit dat ik in overleg met de veiligheidsdriehoek heb genomen. De veiligheid voor de spelers, maar ook voor het publiek, kan zonder inzet van de politie, onvoldoende worden gewaarborgd. Dit besluit is vanmiddag gecommuniceerd met de betrokken partijen”, aldus Aboutaleb.

Het is nog niet duidelijk wanneer de wedstrijd wel wordt gespeeld. De betrokken clubs hebben nog niet gereageerd op het besluit.

Voor de beladen wedstrijd zijn enkele honderden politiemensen nodig om de orde te bewaren. Naast agenten gaat het om de mobiele eenheid, waterwerpers, politie te paard en inzet van drones en helikopters. De afgelopen jaren waren er rond deze ontmoeting, zowel in Amsterdam als in Rotterdam, ernstige incidenten waarbij de politie moest ingrijpen.

LEES OOK
Van Praag voelt zich niet beschadigd na terugkeer Kroes bij Ajax

Verschillende vakbonden voeren de laatste tijd de druk op om snel tot een nieuwe vroegpensioenregeling te komen voor mensen met een zwaar beroep. Eind vorig jaar liepen de bonden weg van het overleg hierover met werkgeversorganisaties. Sindsdien is er via het ministerie van Sociale Zaken wel contact over een nieuwe regeling, maar zijn de echte onderhandelingen nog niet begonnen.

Een zwaarwerkregeling was onderdeel van de onderhandelingen over een nieuw pensioenstelsel. Er is een tijdelijke regeling, maar die loopt eind 2025 af. Bonden kijken voor een structurele regeling vooral naar het kabinet. Niet alleen is de overheid een grote werkgever, maar de zwaarwerkregeling regelt een belastingvrijstelling over de uitkering voor vervroegd pensioen. Ook verantwoordelijk minister Eddy van Hijum (Sociale Zaken) ziet een rol voor het kabinet weggelegd, hoewel hij benadrukt dat “ook sociale partners een stap moeten zetten”.

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Boeing

Kredietbeoordelaar Moody’s negatiever over Boeing door staking

SEATTLE - Vliegtuigfabrikant Boeing is binnenkort mogelijk veel meer geld kwijt voor leningen. Kredietbeoordelaars van Moody's zeggen dat ze hun rapportcijfer voor het concern...
×