Clicky

donderdag 19 september 2024 - 12:17 uur
Transport GmbH
HomeMEER NIEUWSVerder in het nieuwsLinkse partijen willen niet meer praten met Macron

Linkse partijen willen niet meer praten met Macron

PARIJS – De Franse Socialisten en Groenen willen niet meer praten met president Emmanuel Macron, omdat hij een linkse regering uitsluit. Macron spreekt dinsdag opnieuw met verschillende partijleiders in de hoop op een nieuwe regering.

Macron, die als president de premier benoemt, zei maandag dat een linkse regering direct wordt weggestemd door het parlement. Hij vindt dat eerst een meerderheidscoalitie moet worden gevormd, terwijl de linkse partijen zo snel mogelijk een nieuwe premier willen uit hun blok.

De voorzitter van Parti Socialiste, Olivier Faure, zei tegen televisiezender France 2 dat hij niet meedoet aan wat hij “een parodie van democratie” noemt nu er geen vooruitzicht meer is op een linkse regering. Marine Tondelier van de Groenen verklaarde op de radio dat Macron “toch niet luistert” en “geobsedeerd is met het behouden van de macht”. “Deze verkiezingen worden van ons gestolen”, zei ze. De radicaal-linkse partij LFI heeft opgeroepen tot een betoging tegen Macron op 7 september.

LEES OOK
Glasvezelnetwerken gesaboteerd in Frankrijk

Deze drie partijen horen bij het Nieuw Volksfront (NFP). Deze alliantie van linkse partijen werd het grootste blok bij de parlementsverkiezingen van begin juli, maar heeft geen parlementaire meerderheid. Macrons partij en partners eindigden op de tweede plek, gevolgd door de radicaal-rechtse partij van Marine Le Pen.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

33 nieuwe Scania’s waaronder vier elektrische voor Jumbo

BREDA – Al sinds 2015 helpt Scania Jumbo Supermarkten met het verduurzamen van haar wagenpark. Onlangs voegde het bedrijf vier Scania 40R 4x2 trekkers...
×