Clicky

zaterdag 14 september 2024 - 00:05 uur
Transport GmbH
HomeTRANSPORTNIEUWSWegvervoerFNV: overheid aan zet parkeerproblemen vrachtwagenchauffeurs op te lossen

FNV: overheid aan zet parkeerproblemen vrachtwagenchauffeurs op te lossen

UTRECHt – In juli meldde FNV in overleg te zijn met TLN om de handen ineen te slaan over het onderwerp ‘parkeerproblemen chauffeurs’. Inmiddels hebben zij elkaar gesproken en een vervolgafspraak gemaakt. “Hierbij betrekken we ook onze lobbyisten, kader en het CNV. Samen moeten we druk zetten op de politiek, want zonder druk bereiken we niets”, aldus vakbond FNV.

Overheid is aan zet

De overheid is samen met de lagere overheden, zoals provincies en gemeenten, de enige die de parkeerproblemen kan oplossen. Want gemeenten willen vaak geen stuk asfalt met parkeerplekken erop.

Er waren plannen voor zes nieuwe parkings, hiervan zijn er tot nu toe maar twee gerealiseerd. volgens vakbond FNV. “Er moeten niet alleen minimaal 250 plaatsen beschikbaar zijn per parking, maar er moet ook horeca bij om het rendabel te maken. Ook worden er allerlei eisen gesteld aan dergelijke terreinen vanwege de wet milieubeheer, zoals vloeistof dichte vloeren, blusinstallaties etc. Veiligheid is natuurlijk ook belangrijk.”

LEES OOK
FNV: 'Supermarkt Jumbo verbiedt werknemers met vakbondsleden te praten'

“We zien dat er steeds meer industriegebieden een parkeerverbod opnemen. Dat maakt het parkeerprobleem nog erger. Immers, verladers en ontvangers hebben toch ook een verantwoordelijkheid hierin te nemen. Iedereen wil producten ontvangen en versturen, maar de mensen die dat doen, moeten zich maar redden. Dat werkt niet.”

FNV start onderzoek

Hoe ziet de ideale parkeerplaats er volgens jou uit qua veiligheid, comfort en haalbaarheid van je werk? Laat FNV weten welke voorzieningen voor jou essentieel zijn en waar een goede parking aan moet voldoen. Stuur hen jouw ideeën, ervaringen en suggesties. “We nemen die informatie mee naar het overleg. Zo help je ons om jullie belangen krachtig te vertegenwoordigen”, besluit FNV.

Klik hier om mee te werken aan het onderzoek.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Boeing

Kredietbeoordelaar Moody’s negatiever over Boeing door staking

SEATTLE - Vliegtuigfabrikant Boeing is binnenkort mogelijk veel meer geld kwijt voor leningen. Kredietbeoordelaars van Moody's zeggen dat ze hun rapportcijfer voor het concern...
×