Clicky

donderdag 19 september 2024 - 07:20 uur
Transport GmbH
HomeMEER NIEUWSVerder in het nieuwsZoektocht vermiste vrouw Samos tijdelijk gestaakt vanwege de hitte

Zoektocht vermiste vrouw Samos tijdelijk gestaakt vanwege de hitte

DEN HAAG – De zoektocht naar een vermiste Nederlandse vrouw op het Griekse eiland Samos is dinsdagochtend rond 10.30 uur lokale tijd tijdelijk stopgezet vanwege de hitte, meldt Stichting Reddingshonden RHWW. De zoekactie wordt aan het eind van de dag weer voortgezet als het wat is afgekoeld, aldus een woordvoerster van de stichting.

Het team met twaalf mensen en acht honden ging dinsdagochtend om 06.30 uur lokale tijd verder met de zoekactie. Ze begonnen toen het nog koel was aan de noordkant van het eiland, een gebied waar nog niet eerder werd gezocht. Maar de zoektocht ligt nu dus stil omdat het “veel te warm” is en de honden oververhit raken.

Zaterdagochtend arriveerde het zoekteam van Nationaal Drone Team en Stichting MTL bestaande uit twee dronepiloten en twee zoekhondengeleiders op Samos om te helpen zoeken naar de vermiste vrouw. Het team laat dinsdagochtend weten weer huiswaarts te zijn gekeerd, na aflossing van Stichting Reddingshonden RHWW.

LEES OOK
BBC: Griekse kustwacht gooide mensen overboord

“We hebben alles op alles gezet om zo snel mogelijk ter plaatse te zijn en de zoek- en reddingsmissie te starten. De eerste uren en dagen zijn van cruciaal belang in dit soort situaties. Helaas hebben we ondanks onze inspanningen geen spoor kunnen vinden”, aldus het zoekteam van Nationaal Drone Team en Stichting MTL.

De 65-jarige vrouw uit Amsterdam is sinds donderdagochtend vermist.

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

VS klagen Grace Ocean en Synergy Marine aan voor schade brugramp...

BALTIMORE - Het Amerikaanse ministerie van Justitie heeft een rechtszaak aangespannen tegen de eigenaar en exploitant van de Dali, het vrachtschip dat een halfjaar...
×