Clicky

vrijdag 13 september 2024 - 20:16 uur
Transport GmbH
HomeMEER NIEUWSVerder in het nieuwsIsraël voert luchtaanval uit op Westelijke Jordaanoever

Israël voert luchtaanval uit op Westelijke Jordaanoever

RAMALLAH – Israël heeft een luchtaanval uitgevoerd op de Westelijke Jordaanoever, zei een woordvoerder van het leger maandag.

Volgens de Palestijnse Autoriteit zijn daardoor vijf mensen om het leven gekomen en zijn er meerdere gewonden gevallen.

“Korte tijd geleden heeft een vliegtuig een operationeel centrum in de buurt van Nur Shams aangevallen”, zei een Israëlische legerwoordvoerder zonder verdere details te geven. Volgens het Palestijnse nieuwsagentschap Wafa is een huis in het vluchtelingenkamp Nur Shams getroffen. Het kamp is het doelwit geweest van meerdere Israëlische legeroperaties.

Het Palestijnse ministerie van Volksgezondheid meldt maandagavond ook nog een incident in Bethlehem op de Westelijke Jordaanoever waarbij Israëlische kolonisten een Palestijnse man hebben doodgeschoten. Drie anderen zouden gewond zijn geraakt, maar details ontbreken.

Nadat de oorlog in Gaza vorig jaar uitbrak, laaide ook het geweld op de Westelijke Jordaanoever op. Sindsdien zijn daar meer dan 640 Palestijnen gedood door Israëlische soldaten en kolonisten. In dezelfde periode zijn ook negentien Israëliërs omgekomen door Palestijnse aanvallen.

LEES OOK
Bronnen: Israël houdt rekening met Iraanse aanval binnen 48 uur
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Boeing

Kredietbeoordelaar Moody’s negatiever over Boeing door staking

SEATTLE - Vliegtuigfabrikant Boeing is binnenkort mogelijk veel meer geld kwijt voor leningen. Kredietbeoordelaars van Moody's zeggen dat ze hun rapportcijfer voor het concern...
×