Clicky

vrijdag 13 september 2024 - 20:18 uur
Transport GmbH
HomeMEER NIEUWSVerder in het nieuwsTrump: Musk kan adviseur van regering worden

Trump: Musk kan adviseur van regering worden

WASHINGTON – Donald Trump denkt niet dat Elon Musk tijd heeft om een rol in zijn kabinet te vervullen als de Republikein in november opnieuw tot president wordt gekozen. Wel ziet Trump een rol als adviseur weggelegd voor de topman van Tesla en SpaceX.

In een interview dat maandag online verscheen, herhaalde Trump dat hij Musk graag in zijn kabinet zou zien. “Ik zou hem absoluut in het kabinet zetten, maar ik weet niet hoe hij dat kan doen met alle dingen die hij heeft lopen.”

Een rol als adviseur voor Musk lijkt Trump waarschijnlijker. “Hij heeft mogelijk een aantal hele goede ideeën, bijvoorbeeld over AI.” Ook denkt de presidentskandidaat dat Musk kan adviseren over het snijden in de overheidsuitgaven.

Overheidscommissie

In een gesprek tussen Trump en Musk dat eerder deze maand op Musks platform X verscheen, opperde de CEO dat hij graag een overheidscommissie zou zien die de federale uitgaven beoordeelt. Trump zei dat hij voorstander is van het idee en noemde Musk “de grootste snijder”.

LEES OOK
Republikeinen roepen Biden op meteen te stoppen

Elon Musk verklaarde na de aanslag op Trump in juli de Republikein te steunen.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Boeing

Kredietbeoordelaar Moody’s negatiever over Boeing door staking

SEATTLE - Vliegtuigfabrikant Boeing is binnenkort mogelijk veel meer geld kwijt voor leningen. Kredietbeoordelaars van Moody's zeggen dat ze hun rapportcijfer voor het concern...
×