Clicky

vrijdag 13 september 2024 - 17:11 uur
Transport GmbH
HomeMEER NIEUWSVerder in het nieuwsBeslaglegging op materieel Formule 1-team Haas opgeheven

Beslaglegging op materieel Formule 1-team Haas opgeheven

ZANDVOORT – De beslaglegging door de voormalige hoofdsponsor Uralkali op al het materieel van het Formule 1-team van Haas is opgeheven. Het betekent dat onder meer de trucks en raceauto’s van de Amerikaanse renstal maandag, een dag na de Dutch Grand Prix, het circuit van Zandvoort mogen verlaten. Dat bevestigt een woordvoerder van het team van Haas.

Het team van Haas meldde eerder dat het zijn uitstaande schuld van omstreeks 9 miljoen euro aan Uralkali had overgemaakt, maar dat het wachten was op bevestiging van de voormalige sponsor dat het geld ook daadwerkelijk is ontvangen.

“Uralkali heeft nu bevestigd het bedrag te hebben ontvangen en daarom hebben onze vrachtwagens toestemming om Nederland te verlaten en naar Italië af te reizen”, aldus de woordvoerder tegen het ANP.

Sponsorgeld

Uralkali was hoofdsponsor van Haas tot de invasie van Rusland in Oekraïne. Begin 2022 beëindigde Haas de samenwerking met het bedrijf en coureur Nikita Mazepin, de zoon van de eigenaar van Uralkali. Een Zwitserse rechtbank oordeelde in juni dat Haas het recht had de sponsorovereenkomst te verbreken, maar verordonneerde wel dat Haas een deel van het sponsorgeld moest terugbetalen.

LEES OOK
Topontwerper Newey verlaat kampioensteam Red Bull

Aangezien Haas niet met de betaling kwam, zag Uralkali zich genoodzaakt tot een zware sanctie en regelde via een Nederlandse rechtbank dat het beslag mocht leggen op onder meer de raceauto’s, het motorhome, trucks en computers van Haas. Het team kreeg wel toestemming om aan de Dutch Grand Prix mee te doen. Nico Hülkenberg eindigde als elfde, Kevin Magnussen werd achttiende.

Ontvangst

“Ik heb vernomen dat onze vrachtwagens zondagavond niet vertrekken. We moeten morgen wachten op de bevestiging van ontvangst van de betaling, die we vrijdag hebben gedaan. Eenmaal erkend, gaan ze maandag meteen op weg naar Italië”, liet de woordvoerder van Haas zondag na de race optekenen.

“Er zit eindelijk vooruitgang in de zaak. Maar het geld is nog niet binnen. Dat kan komen doordat de banken in het weekend dicht zijn. Zodra het geld op onze rekening staat, is Haas vrij om te vertrekken”, meldde Uralkali zondag nog via een woordvoerder. Maandag bleek het geld binnen te zijn.

LEES OOK
Zwaardere straffen voor coureurs F1 bij kritiek op stewards

Grote Prijs

Komend weekend is de Grote Prijs van Italië.

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Vanaf 2027 hogere belasting op lange vluchten

DEN HAAG - Het kabinet wil vanaf 2027 een hogere belasting invoeren op langeafstandsvluchten. Dat doet het kabinet vanwege de hogere CO2-uitstoot van dit...
×