Clicky

vrijdag 13 september 2024 - 17:04 uur
Transport GmbH
HomeMEER NIEUWSVerder in het nieuwsDuitse bronnen: alarm op NAVO-basis na tip over sabotage Rusland

Duitse bronnen: alarm op NAVO-basis na tip over sabotage Rusland

BERLIJN – Een tijdelijke verhoging van het dreigingsniveau op de NAVO-luchtmachtbasis in het Duitse Geilenkirchen vorige week volgde op inlichtingen die wijzen op mogelijke Russische sabotage, zeggen Duitse veiligheidsbronnen tegen persbureau dpa. Duitsland zou een tip hebben ontvangen van een buitenlandse inlichtingendienst.

Die tip ging volgens de bronnen “over voorbereidende acties voor een waarschijnlijke Russische sabotageactie tegen de NAVO-basis met behulp van een drone”.

Op de vliegbasis werden donderdag extra veiligheidsmaatregelen genomen. Zo moest niet-essentieel personeel uit voorzorg naar huis. De vliegoperaties gingen door zoals gepland. Het dreigingsniveau bleef bijna 24 uur op het een na hoogste niveau.

Geilenkirchen ligt nabij de stad Aken in de deelstaat Noordrijn-Westfalen. Op deze NAVO-basis dicht bij de grens met Nederland en België staan vliegtuigen die voornamelijk worden gebruikt voor het monitoren van het luchtruim in het oostelijke deel van het NAVO-gebied. Er werken ongeveer 1600 mensen.

LEES OOK
EU: Orban uitsluitend namens Hongarije op bezoek in Moskou
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Vanaf 2027 hogere belasting op lange vluchten

DEN HAAG - Het kabinet wil vanaf 2027 een hogere belasting invoeren op langeafstandsvluchten. Dat doet het kabinet vanwege de hogere CO2-uitstoot van dit...
×