Clicky

woensdag 18 september 2024 - 09:45 uur
Transport GmbH
HomeMEER NIEUWSVerder in het nieuwsAustraliërs mogen voortaan baas negeren buiten werktijd

Australiërs mogen voortaan baas negeren buiten werktijd

CANBERRA – Australiërs mogen voortaan onbelangrijke telefoontjes of e-mails van hun baas negeren die buiten werktijd binnenkomen.

Dat komt door nieuwe wetgeving die sinds maandag van kracht is. Als werkgevers toch contact opnemen, riskeren zij een boete die kan oplopen tot omgerekend ruim 56.000 euro.

“Voor veel Australiërs denk ik dat ze gefrustreerd raken omdat er van hen verwacht wordt dat ze 24 uur per dag op hun telefoon zitten”, stelde de Australische premier Anthony Albanese maandag in gesprek met de nationale omroep. “Net zoals mensen niet 24 uur per dag betaald krijgen, hoeven ze ook niet 24 uur per dag te werken”, aldus de premier.

De wet geldt per direct voor middelgrote en grote bedrijven. Voor kleine bedrijven gaan de nieuwe regels pas over een jaar gelden. Als werkgever en werknemer het niet eens worden over een telefoontje of mail, bijvoorbeeld of deze al dan niet belangrijk zijn, kunnen zij naar een geschillencommissie stappen.

LEES OOK
Boetes en meerdere waarschuwingen tijdens ADR-controle [+foto's]
ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Grote brand in drie loodsen in Bruinehaar [+foto’s]

BRUINEHAAR - Aan de Gravenlandweg in Bruinehaar, Overijssel, stonden in de nacht van dinsdag op woensdag drie loodsen in brand bij een bedrijf. De...
×