Clicky

vrijdag 13 september 2024 - 17:12 uur
Transport GmbH
HomeTRANSPORTNIEUWSLogistiekMEAG verwerft logistiek object van 26.000 m2 in Roermond

MEAG verwerft logistiek object van 26.000 m2 in Roermond

AMSTERDAM – MEAG, de vermogensbeheerder van Munich Re Group, heeft een nieuw ontwikkeld logistiek object aangekocht in Roermond. BNP Paribas Real Estate assisteerde bij de off-market transactie en heeft MEAG tijdens het acquisitieproces geadviseerd. Verkoper Next Level heeft het BREEAM-Excellent-gecertificeerde gebouw in februari 2024 opgeleverd.

Het toekomstbestendige distributiecentrum van 26.040 m² is afgestemd op de behoeften en het groeipad van de huurder. De BREEAM-Excellent-certificering is een erkenning van de vooruitstrevende duurzaamheidstoepassingen in het gebouw, waaronder energie-efficiënt gebruik van groene energie, een focus op gezondheid en welzijn door een optimaal binnenklimaat en effectief waterbeheer.

Katrin Hupfauer, Head of Real Estate Transactions bij MEAG: “De aankoop van dit hoogwaardige object past perfect binnen de strategie van MEAG om de portefeuille te versterken met duurzame, kwalitatief hoogwaardige gebouwen in belangrijke Europese markten. De transactie toont de groeiende vraag naar moderne, duurzame en toekomstbestendige logistieke centra in Europa en onderstreept MEAG’s toewijding om voor klanten objecten te verwerven die voor de lange termijn waarde bieden.”

LEES OOK
Complexere regelgeving stadslogistiek uitdaging voor beleggers en ontwikkelaars

Sebastian Sturm, Transaction Manager Real Estate bij MEAG: “Wij willen de verkoper en alle adviseurs, die de afronding van deze geweldige aankoop in slechts een paar weken tijd mogelijk hebben gemaakt, graag bedanken. We kijken uit naar een succesvolle toekomst samen met de huurder.”

Rene Geujen, Director Plan Development bij Next Level Development: “MEAG spreekt met deze acquisitie zijn vertrouwen uit in de kwaliteit en de waarde van het toekomstbestendige logistieke vastgoed dat wij hebben ontwikkeld. Het gebouw ondersteunt de langetermijngroeistrategie en sluit aan bij de duurzaamheidsvereisten van de huurder en de langetermijninvesteringsbehoeften van MEAG. We hebben op deze manier het beste van twee werelden kunnen bieden.”

Quinten Schamhart, Head of Industrial & Logistics bij BNP Paribas Real Estate: “Deze transactie laat opnieuw de sterke vraag naar hoogwaardig logistiek vastgoed op strategische locaties in Nederland zien. De ontwikkeling door Next Level Development heeft geresulteerd in een toekomstbestendige logistieke hub die past bij de eisen van MEAG. Met deze toevoeging blijft MEAG zijn positie in de logistieke sector versterken, waarbij investeerders stabiele rendementen worden geboden, gesteund door het langetermijncommitment van gerenommeerde huurders.”

LEES OOK
Netto-omzet Action in eerste halfjaar gestegen naar 6,2 miljard euro dankzij 17,3 miljoen klanten per week

MEAG werd geadviseerd door Greenberg Traurig (juridisch), Antea Group (technisch) en BNP Paribas Real Estate (commercieel). Next Level Development werd geadviseerd door Houthoff (juridisch) en 3Stone Real Estate (commercieel).

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Vanaf 2027 hogere belasting op lange vluchten

DEN HAAG - Het kabinet wil vanaf 2027 een hogere belasting invoeren op langeafstandsvluchten. Dat doet het kabinet vanwege de hogere CO2-uitstoot van dit...
×