Clicky

vrijdag 13 september 2024 - 08:28 uur
Transport GmbH
HomeMEER NIEUWSVerder in het nieuwsDuitse media: vermoedelijke dader aanslag Solingen opgepakt

Duitse media: vermoedelijke dader aanslag Solingen opgepakt

SOLINGEN – De vermoedelijke dader van de aanslag in Solingen is zaterdagavond aangehouden.

Ruim 24 uur na de aanval in de Duitse stad waarbij drie mensen omkwamen en acht gewond raakten, heeft de Syriër Issa al H. zich gemeld bij een politiepatrouille, meldt Der Spiegel. Zijn kleren zouden besmeurd zijn met bloed, zeggen bronnen tegen het Duitse nieuwsblad.

Minister van Binnenlandse Zaken Herbert Reul van de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen zegt tegen omroep ARD dat een “echte verdachte” is gearresteerd. “De persoon naar wie we eigenlijk de hele dag op zoek waren, zit nu sinds korte tijd vast”, aldus Reul tegen de tv-zender.

Zaterdagmorgen werd al een 15-jarige jongen aangehouden die op de hoogte zou zijn geweest van de dodelijke aanslag. Zaterdagavond werd in een vluchtelingencentrum in Solingen een tweede persoon gearresteerd. Zijn rol bij de mesaanval wordt nog onderzocht.

De 26-jarige Syrische verdachte kwam eind 2022 naar Duitsland en vroeg asiel aan. Hij zou bij de veiligheidsdiensten niet te boek staan als een islamistische terrorist, melden bronnen aan Der Spiegel.

LEES OOK
Aanrijding vrachtwagen en bestelbus op Duitse B216, één dode en zwaargewonde [+foto's]

Sinds vrijdagavond een man met een mes instak op mensen op een festival in de West-Duitse stad, was er een grote klopjacht op de dader aan de gang. Terreurorganisatie Islamitische Staat (IS) heeft zaterdag de aanslag in Duitsland opgeëist.

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

A2

Aanrijding met meerdere vrachtwagens op A2 [+video]

ROSMALEN-WEST - Op de A2 heeft donderdagmiddag een aanrijding plaatsgevonden waarbij meerdere vrachtwagens zijn betrokken. Twee van de vrachtwagens kunnen niet meer zelfstandig verder rijden...
×