Clicky

donderdag 19 september 2024 - 10:53 uur
Transport GmbH
HomeMEER NIEUWSVerder in het nieuwsAanhouding in verband met onderzoek naar steekpartij Solingen

Aanhouding in verband met onderzoek naar steekpartij Solingen

SOLINGEN – De politie heeft iemand aangehouden in verband met de steekpartij waarbij in het West-Duitse Solingen drie mensen om het leven kwamen. Wat de mogelijke rol is geweest van de verdachte, heeft de politie nog niet gemeld. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

De verdachte werd aangehouden bij een grootschalige opsporingsactie, zegt de politie. Er zouden nog meerdere operaties bezig zijn, waaronder doorzoekingen op verschillende locaties. Volgens de politie gaat het onderzoek naar mogelijke andere daders en motieven voor de aanval onverminderd door.

Bij de steekpartij kwamen volgens de politie twee mannen en een vrouw om het leven. De politie sprak daarnaast zaterdagochtend vroeg nog van acht gewonden, van wie vijf zwaar. Hoe het met de gewonden gaat, is vooralsnog onduidelijk.

Persconferentie

Bild meldt op basis van anonieme bronnen dat de verdachte die is opgepakt minderjarig is en niet gezien zou worden als de uitvoerder van de aanval. Die informatie is vooralsnog onbevestigd. Bild en de Rheinische Post melden verder dat op ongeveer 200 meter van de plek van de aanslag een mes is gevonden. Ook dat is niet bevestigd door de politie.

LEES OOK
Waterstoftank op vrachtwagen ontploft in het Duitse Leuna [+video]

Later zaterdag houdt de politie een persconferentie over de steekpartij in Solingen.

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Ook vrachtwagen op waterstof mag straks zero-emissiezone in

ZOETERMEER - Vrachtwagens met waterstofverbranding zijn straks welkom in de zero-emissiezones. Het ministerie van I&W werkt op dit moment aan een aanpassing van de...
×