Clicky

vrijdag 13 september 2024 - 08:28 uur
Transport GmbH
HomeTRANSPORTNIEUWSScheepvaartDemonstranten XR blokkeren opnieuw zeesluis IJmuiden

Demonstranten XR blokkeren opnieuw zeesluis IJmuiden

IJMUIDEN – Demonstranten van klimaatactiegroep Extinction Rebellion (XR) hebben zaterdagmiddag opnieuw de zeesluis bij IJmuiden geblokkeerd. Daarmee proberen ze te verhinderen dat een cruiseschip vanaf zee binnenvaart, bevestigt een woordvoerder van het havenbedrijf van Amsterdam. Vorige weekenden blokkeerden demonstranten ook al de deuren van de zeesluis.

Een groep van ongeveer negen demonstranten staat sinds 15.00 uur op de sluis, waardoor deze niet open kan om het schip door te laten varen. Enkele demonstranten hebben zich vastgeketend, aldus een woordvoerder van XR. De politie is aanwezig.

“Door de aankomst van het cruiseschip de Resilient Lady doelbewust te vertragen, geven ze een duidelijk signaal af: de vernietigende impact van deze industrie kan niet langer worden genegeerd”, aldus de actiegroep. “Extinction Rebellion roept met klem op tot een onmiddellijke stopzetting van de extreem vervuilende cruise-industrie in Nederland, omdat de klimaat- en ecologische crisis niet alleen nu al urgent is, maar zelfs exponentieel verergert.”

LEES OOK
XR wil voor 37ste keer A12 blokkeren, Greta Thunberg ook aanwezig
ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

A2

Aanrijding met meerdere vrachtwagens op A2 [+video]

ROSMALEN-WEST - Op de A2 heeft donderdagmiddag een aanrijding plaatsgevonden waarbij meerdere vrachtwagens zijn betrokken. Twee van de vrachtwagens kunnen niet meer zelfstandig verder rijden...
×