Clicky

vrijdag 13 september 2024 - 03:55 uur
Transport GmbH
HomeMEER NIEUWSVerder in het nieuwsOnafhankelijke presidentskandidaat Kennedy steunt Trump

Onafhankelijke presidentskandidaat Kennedy steunt Trump

PHOENIX – De Amerikaanse onafhankelijke presidentskandidaat Robert F. Kennedy heeft zijn steun uitgesproken voor de Republikein Donald Trump. Kennedy trekt zich in tien belangrijke swing states terug als kandidaat zodat de kiezers daar op Trump kunnen stemmen.

Kennedy zei tijdens een toespraak in Arizona dat hij niet meer denkt een realistische kans te maken om in het Witte Huis te komen. Daarom heeft hij besloten dat hij Trump niet in de weg wil zitten in de strijd met de Democraat Kamala Harris. Kennedy wil niet dat zij de verkiezingen wint doordat hij kiezers heeft weggekaapt van Trump.

De 70-jarige Kennedy benadrukt dat hij zijn campagne niet helemaal beëindigt, maar “stillegt”. In een aantal staten blijft hij gewoon op het stembiljet staan. Dat zijn staten waar de race niet spannend is en die al vrijwel zeker gewonnen worden door de Democraten of de Republikeinen.

Achterstand

Hoewel Kennedy zelf geen kans maakte om president te worden, kan zijn steunbetuiging aan Trump wel van belang zijn in de race tussen Trump en Harris. Kennedy kon volgens peilingen op zo’n 4 tot 5 procent van de stemmen rekenen. Mochten die kiezers nu massaal overstappen op Trump, dan zou die in de peilingen zijn achterstand op Harris weer goed kunnen maken.

LEES OOK
Biden tegen zijn partij: kans om mij opzij te schuiven verkeken

In Amerikaanse media werd de afgelopen weken al gespeculeerd dat Kennedy contact had gezocht met beide teams om te praten over een functie in de regering als hij zich zou aansluiten bij het winnende team. Harris zou hem niet hebben willen spreken, maar Trump leek daar niet afwijzend tegenover te staan. De Republikein spreekt later ook in Arizona, een van de staten waar Kennedy zich nu heeft teruggetrokken. Trump liet op sociale media al weten dat hij een “mystery guest” zou meenemen.

Kennedy werd bekend als milieuactivist, maar werd later omstreden als vaccinscepticus. Hij wordt gezien als het zwarte schaap van de beroemde Kennedy-familie, met wie hij weinig contact heeft. Hij begon zijn campagne nog als Democraat, net als zijn oom, president John F. Kennedy. Hij wilde Joe Biden uitdagen en de kandidaat van de Democraten worden. Toen dat niet lukte, ging hij door als onafhankelijk kandidaat.

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

A2

Aanrijding met meerdere vrachtwagens op A2 [+video]

ROSMALEN-WEST - Op de A2 heeft donderdagmiddag een aanrijding plaatsgevonden waarbij meerdere vrachtwagens zijn betrokken. Twee van de vrachtwagens kunnen niet meer zelfstandig verder rijden...
×