Clicky

vrijdag 13 september 2024 - 01:30 uur
Transport GmbH
HomeMEER NIEUWSVerder in het nieuwsGeen misverstand, zegt Schoof: die asielcrisiswet komt er

Geen misverstand, zegt Schoof: die asielcrisiswet komt er

DEN HAAG – Premier Dick Schoof is ervan overtuigd dat het kabinet een asielcrisiswet gaat invoeren, zoals aangekondigd in het coalitieakkoord. “Er kómt een asielcrisiswet. Laten we daar nou geen enkel misverstand over laten ontstaan.” Hij erkent dat er veel zorgen zijn over de juridische houdbaarheid van zo’n ingreep. Daarom is nog onduidelijk wanneer het wetsvoorstel wordt gepresenteerd.

“Een exacte timing kan ik nu nog niet geven”, aldus de minister-president in zijn persconferentie na de ministerraad. Aanvankelijk zei verantwoordelijk minister Marjolein Faber dat ze rond Prinsjesdag met plannen hiertoe wil komen, maar Schoof moest diezelfde dag nog zeggen dat dit waarschijnlijk toch niet gaat lukken.

“Wij zullen zorgen dat de wet naar onze beleving juridisch houdbaar is”, zei de premier in de persconferentie. “Voor ons is belangrijk dat het wetsvoorstel goed door de ministerraad kan worden aangenomen.” Maar de vragen over juridische houdbaarheid zullen er wat Schoof betreft hoe dan ook niet toe leiden dat het kabinet toch voor een andere route kiest. “Ik ga er zonder meer vanuit dat wij met een asielcrisiswet komen.”

LEES OOK
Oppositie niet overtuigd dat Faber afstand neemt van 'omvolking'

Over de wet ontstond veel gedoe omdat Faber deze week zei dat Nederland in een asielcrisis verkeert. Zij leek daarmee voor te sorteren op het invoeren van de crisiswet, maar moest later uitleggen dat het louter om haar eigen zienswijze ging over wat er speelt in de maatschappij.

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

A2

Aanrijding met meerdere vrachtwagens op A2 [+video]

ROSMALEN-WEST - Op de A2 heeft donderdagmiddag een aanrijding plaatsgevonden waarbij meerdere vrachtwagens zijn betrokken. Twee van de vrachtwagens kunnen niet meer zelfstandig verder rijden...
×