Clicky

vrijdag 13 september 2024 - 01:29 uur
Transport GmbH
HomeTRANSPORTNIEUWSWeer & VerkeerNieuwegein sluit wegen af vanwege drukte door afsluiting A2

Nieuwegein sluit wegen af vanwege drukte door afsluiting A2

NIEUWEGEIN – De gemeente Nieuwegein sluit vrijdag op sommige plekken korte tijd wegen af. Op X meldt de gemeente dat het inmiddels weer zeer druk is op de wegen in de Utrechtse plaats. “We zullen daarom op sommige plekken voor een korte tijd wegen afsluiten, zodat het verkeer via verschillende wegen langzaam kan blijven doorstromen”, aldus de gemeente op X.

De drukte komt door de afsluiting van de A2. Wie nog op pad moet, krijgt van de gemeente Nieuwegein het advies de fiets of tram te pakken.

Door de afsluiting van de A2 is het erg druk op omleidingsroutes. Volgens de ANWB loopt het behoorlijk vast op onder meer de A27 en de A4, maar ook lokaal, zoals in Nieuwegein, waar mensen zouden proberen binnendoor bij de A27 te komen.

Water en koeken

Vorige week was het onder meer in en rond Nieuwegein heel druk toen de A2 ook was afgesloten. Toen deelde de gemeente water en koeken uit aan mensen die vaststonden. Zo erg als vorige week is het deze vrijdag vooralsnog niet, zegt de woordvoerder van de gemeente. “We zien wel dat mensen langer vaststaan, maar er zijn nog geen berichten zoals vorige week dat mensen drie of vier uur vaststaan.”

LEES OOK
A2 in beide richtingen dicht na gekantelde vrachtwagen [+foto]

Het afsluiten van wegen stond op het lijstje van maatregelen van Rijkswaterstaat om de verkeersdrukte door de afsluiting te voorkomen, zegt de gemeentewoordvoerder. “Dat noemen ze dynamisch wegen afsluiten. Dan sluit je korte tijd de weg af en wordt verkeer via een andere route begeleid, om daarna de weg weer open te stellen. Dat doe je om de druk van bepaalde wegen weg te halen.”

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

A2

Aanrijding met meerdere vrachtwagens op A2 [+video]

ROSMALEN-WEST - Op de A2 heeft donderdagmiddag een aanrijding plaatsgevonden waarbij meerdere vrachtwagens zijn betrokken. Twee van de vrachtwagens kunnen niet meer zelfstandig verder rijden...
×