Clicky

vrijdag 13 september 2024 - 01:31 uur
Transport GmbH
HomeMEER NIEUWSFinancieelChina overweegt importtarieven voor buitenlandse auto's

China overweegt importtarieven voor buitenlandse auto’s

BEIJING – Het Chinese ministerie van Handel heeft een bijeenkomst gehouden met leiders van de auto-industrie om meningen en suggesties te verzamelen over het opleggen van mogelijke importtarieven op buitenlandse voertuigen. Over de resultaten van de bijeenkomst werden geen mededelingen gedaan.

De mogelijke invoertarieven zouden een tegenmaatregel van China zijn voor de hogere tarieven die de Europese Unie en de Verenigde Staten hebben opgelegd voor in China gemaakte elektrische auto’s. De Verenigde Staten hebben de tarieven op Chinese elektrische voertuigen in mei al verhoogd tot meer dan 100 procent.

De Europese Commissie liet onlangs weten de invoer van in China gemaakte elektrische auto’s tot maximaal ruim 36 procent duurder te willen maken. Die heffingen komen bovenop de invoerrechten van 10 procent, die nu al gelden voor elektrische auto’s uit China. De commissie wil met de hogere invoerrechten een eind maken aan de oneerlijke concurrentie van China, omdat Beijing zijn eigen autofabrikanten subsidieert.

LEES OOK
Bronnen: Turkije sluit deal met BYD voor bouw stekkerautofabriek

China heeft op zijn beurt de EU beschuldigd van protectionisme en het schaden van de belangen van consumenten in Europa. Ook tekende het land beroep aan bij Wereldhandelsorganisatie (WTO) tegen de verhoging van de tarieven.

China onderzoekt daarnaast EU-subsidies voor sommige zuivelproducten, varkensvlees en sterke dranken uit Europa die Beijing importeert.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

A2

Aanrijding met meerdere vrachtwagens op A2 [+video]

ROSMALEN-WEST - Op de A2 heeft donderdagmiddag een aanrijding plaatsgevonden waarbij meerdere vrachtwagens zijn betrokken. Twee van de vrachtwagens kunnen niet meer zelfstandig verder rijden...
×