Clicky

vrijdag 13 september 2024 - 01:31 uur
Transport GmbH
HomeTRANSPORTNIEUWSWeer & VerkeerVerkeer rond Utrecht opnieuw vastgelopen door afsluiting A2

Verkeer rond Utrecht opnieuw vastgelopen door afsluiting A2

UTRECHT – Opnieuw staat het verkeer rond Utrecht stil door de afgesloten A2 tussen Oudenrijn en knooppunt Everdingen. Net als vorige week is het verkeer op de A27 helemaal vastgelopen. De vertraging daar bedroeg omstreeks 13.30 uur een uur, meldt een woordvoerder van de ANWB. Ook in Nieuwegein staat het verkeer muurvast. “Je kunt rond Utrecht geen kant op nu.”

De ANWB adviseert weggebruikers Utrecht te omzeilen of op een ander moment te reizen. Maar op de A1 van Amsterdam naar Amersfoort is het ook druk, zegt de ANWB-woordvoerder. “Dus mensen omzeilen Utrecht wel, maar ook dan komen ze in de file.”

Ook Rijkswaterstaat ziet dat het weer erg druk is. “We moeten toch opnieuw mensen oproepen de regio Utrecht te mijden. Het is druk, echt druk op de wegen rondom Utrecht”, aldus een woordvoerster. Zij bevestigt ook de drukte in Nieuwegein. “Met name vanuit die plaats richting de A27 is er veel verkeer.”

LEES OOK
Brug A7 bij Purmerend door uitloop werkzaamheden pas op 21 oktober weer open

In Nieuwegein werden maatregelen ingesteld, zoals de inzet van verkeersregelaars. Volgens de woordvoerster hoeft er nog geen water of voedsel te worden uitgedeeld, wat vorige week wel gebeurde.

De snelweg A2 van Utrecht richting Den Bosch is sinds donderdagavond 21.00 uur opnieuw dicht voor werkzaamheden. Daarbij wordt onder meer asfalt vervangen en onderhoud gepleegd. Het werk duurt nog tot eind september. Ook volgende week en in de weekenden van 6 en 20 september is de weg afgesloten.

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

A2

Aanrijding met meerdere vrachtwagens op A2 [+video]

ROSMALEN-WEST - Op de A2 heeft donderdagmiddag een aanrijding plaatsgevonden waarbij meerdere vrachtwagens zijn betrokken. Twee van de vrachtwagens kunnen niet meer zelfstandig verder rijden...
×