Clicky

vrijdag 13 september 2024 - 01:24 uur
Transport GmbH
HomeMEER NIEUWSVerder in het nieuwsDuikers vinden laatste vermiste van gezonken zeiljacht Bayesian Sicilië

Duikers vinden laatste vermiste van gezonken zeiljacht Bayesian Sicilië

PALERMO – Duikers hebben het lichaam gevonden van de laatste vermiste van het gezonken zeiljacht bij Sicilië. Het gaat om de 18-jarige dochter van de eveneens omgekomen Britse techmagnaat Mike Lynch. De formele identificatie moet nog plaatsvinden.

Haar lichaam lag in het gezonken vaartuig en is geborgen, melden Italiaanse media. Het luxezeiljacht ligt op bijna 50 meter diepte. Duikers vonden daar eerder de lichamen van Lynch, bankier Jonathan Bloomer en zijn vrouw Judy, en advocaat Chris Morvillo en zijn vrouw Neda.

De nabestaanden van de Britse miljardair en dochter Hannah laten via een woordvoerder weten “kapot en in shock te zijn” van het nieuws. “Hun gedachten zijn bij iedereen die getroffen is door de tragedie.” Ze vragen om privacy “in deze tijd van onuitsprekelijk verdriet”.

De Bayesian zonk maandag tijdens noodweer snel met zeven doden tot gevolg. De toedracht is nog niet bekend.

Vijftien opvarenden, onder wie Lynch’ echtgenote en een baby, overleefden het ongeval. Een bemanningslid werd snel na het zinken van het zeiljacht dood teruggevonden.

LEES OOK
Vliegveld Catania tijdelijk dicht na uitbarsting vulkaan Etna

Er loopt een gerechtelijk onderzoek naar het zinken van het zeiljacht. De politie heeft gesproken met de overlevenden van het ongeval, onder wie de kapitein. Aanklagers belast met het onderzoek houden zaterdag een persconferentie.

Het bedrijf achter de bouw van het zeiljacht in 2008 denkt dat een reeks fouten van de bemanning tot de schipbreuk heeft geleid. CEO Giovanni Costantino van The Italian Sea Group verklaarde donderdag dat het personeel niet voorbereid was op de storm, die aangekondigd was in weersverwachtingen.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

A2

Aanrijding met meerdere vrachtwagens op A2 [+video]

ROSMALEN-WEST - Op de A2 heeft donderdagmiddag een aanrijding plaatsgevonden waarbij meerdere vrachtwagens zijn betrokken. Twee van de vrachtwagens kunnen niet meer zelfstandig verder rijden...
×