Clicky

donderdag 12 september 2024 - 20:48 uur
Transport GmbH
HomeMEER NIEUWSVerder in het nieuwsTwee verdachten aangehouden voor deelname aan terroristische organisatie

Twee verdachten aangehouden voor deelname aan terroristische organisatie

UTRECHT – Twee mannen van 21 jaar uit Utrecht en Vleuten zijn in mei dit jaar aangehouden op verdenking van deelname aan een terroristische organisatie, onder meer door te proberen uit te reizen naar IS-gebied. De man uit Vleuten verblijft sinds 16 mei 2024 in voorlopige hechtenis, meldt het Openbaar Ministerie donderdag.

De voorlopige hechtenis van de man uit Utrecht is inmiddels door de rechtbank geschorst. Hij mag zijn proces onder bepaalde voorwaarden in vrijheid afwachten.

De man uit Vleuten wordt daarnaast ook verdacht van het vernielen van een groot aantal graven in Utrecht. De vernieling van de graven lijkt samen te hangen met het gedachtegoed van de man. De gedupeerde nabestaanden zijn hiervan op de hoogte gebracht.

Op maandag 26 augustus 2024 om 10:00 uur zal een eerste openbare pro-formazitting plaatsvinden. Deze zitting is alleen voor de verdachte uit Vleuten en bedoeld om te beslissen of de man uit Vleuten nog langer vast moeten blijven zitten en om de voortgang van het onderzoek te bespreken.

LEES OOK
Twaalf jaar cel geëist voor doodslag op eigen partner

Verdere toelichting op het onderzoek, het bewijs en de verdenkingen zal het Openbaar Ministerie pas geven bij de inhoudelijke behandeling van de strafzaak en die is op dit moment nog niet gepland.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

A2

Aanrijding met meerdere vrachtwagens op A2 [+video]

ROSMALEN-WEST - Op de A2 heeft donderdagmiddag een aanrijding plaatsgevonden waarbij meerdere vrachtwagens zijn betrokken. Twee van de vrachtwagens kunnen niet meer zelfstandig verder rijden...
×