Clicky

donderdag 12 september 2024 - 20:39 uur
Transport GmbH
HomeTRANSPORTNIEUWSScheepvaart'Duitse overheid neemt meerderheidsbelang in cruiseschepen bouwer Meyer Werft'

‘Duitse overheid neemt meerderheidsbelang in cruiseschepen bouwer Meyer Werft’

BERLIJN – De Duitse overheid wil tijdelijk een meerderheidsbelang nemen in Meyer Werft, een van de grootste bouwers van cruiseschepen ter wereld. Dat melden ingewijden aan persbureau Reuters. Het bedrijf uit de deelstaat Nedersaksen is op zoek naar 2,8 miljard euro om de bouw van nieuwe schepen te kunnen financieren.

De federale overheid en de deelstaatregering willen volgens de bronnen 400 miljoen euro inbrengen, naast het nemen van een belang van minstens 80 procent. Daarover zou een principeakkoord zijn bereikt.

Het Duitse persbureau dpa meldt op basis van regeringsbronnen in Berlijn dat er nog geen definitieve beslissing is genomen over een mogelijk reddingsplan. Wel zou men bereid zijn in te grijpen om de scheepswerf te redden.

De scheepsbouwer ontving onlangs nog een order van Disney voor de bouw van vier cruiseschepen. Dat was de grootste bestelling ooit in het ongeveer 200-jarige bestaan van de werf.

Bondskanselier Olaf Scholz brengt donderdag een bezoek aan Meyer Werft. Volgens de ingewijden die spraken met Reuters, zou het nieuws in een bijeenkomst met personeel worden bekendgemaakt.

LEES OOK
Nederlandse vrachtwagen rijdt op auto met pech op vluchtstrook op Duitse A1 [+foto's]
ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

A2

Aanrijding met meerdere vrachtwagens op A2 [+video]

ROSMALEN-WEST - Op de A2 heeft donderdagmiddag een aanrijding plaatsgevonden waarbij meerdere vrachtwagens zijn betrokken. Twee van de vrachtwagens kunnen niet meer zelfstandig verder rijden...
×