Clicky

donderdag 12 september 2024 - 21:16 uur
Transport GmbH
HomeTRANSPORTNIEUWSWegvervoerEfficiënt vrachtwagentransport

Efficiënt vrachtwagentransport

[advertorial]

Een groot deel van ons transport wordt met de vrachtwagen uitgevoerd. Hierbij gaat het zowel om relatief korte ritten binnen Nederland als om extra lange ritten naar het uiterste noorden, zuiden, oosten en westen van ons continent. De vrachtwagen is dan ook een ideaal transportmiddel, omdat je op deze manier vrij veel vracht in één keer kunt vervoeren.

Toch worden lang niet alle gebruikte vrachtwagens echt efficiënt ingezet. De zogeheten beladingsgraad ligt gemiddeld op zo’n 60 tot 70 procent. Dat betekent dat ongeveer een derde van de vrachtwagens leeg rondrijdt. De kosten lopen echter gewoon door. Denk bijvoorbeeld aan het arbeidsloon voor de chauffeur, de brandstofkosten en natuurlijk de afschrijving van de vrachtwagen.

Wil je meer winst behalen met je transportonderneming? Dan kun je er het beste voor zorgen dat je wagenpark nooit zonder lading rijdt. Heb je zelf alleen een opdracht om een lading van A naar B te brengen en lijkt het erop dat de chauffeur de wagen helemaal leeg moet terugrijden? Dan kun je ervoor kiezen om in opdracht van een andere vervoerder één of meer ladingen mee te nemen. Zorg er wel voor dat je je aan de geldende regels houdt. 

Veiligheid voorop 

Transport per vrachtwagen is enorm prettig, zolang je natuurlijk goed let op de veiligheid. De overheid heeft dan ook niet voor niets een aantal regels opgesteld. Zo moeten vrachtwagenchauffeurs zich goed aan de rij- en rusttijden houden. Deze tijden moeten tevens worden opgeslagen in de digitale tachograaf. Verder mogen chauffeurs geen mobiele elektronische apparaten vasthouden tijdens het rijden. Daarnaast zijn er diverse speciale regels omtrent exceptioneel transport, extra lange vrachtwagencombinaties en het vervoer van extra zware ladingen. Om ervoor te zorgen dat de lading niet gaat verschuiven of zelfs van de vrachtwagen af kan vallen, is het verder belangrijk om hem goed vast te zetten. Om de wagen goed af te dekken is een vrachtwagenzeil dan weer ideaal. Dit zorgt ervoor dat er veel minder wind bij de lading kan komen, waardoor deze ook stabieler blijft staan. Daarnaast kun je het zeil ook gebruiken als reclamemiddel. 

Vrachtwagenzeil op maat 

LEES OOK
CBK Distributie wijzigt bedrijfsnaam paar dagen voor faillissement wordt uitgesproken

Het mooie van vrachtwagenzeilen is dat je ze altijd helemaal op maat kunt laten maken. Hiervoor kun je terecht bij een gespecialiseerde zeilmakerij. Je kunt kiezen voor een standaardontwerp, maar ook kun je een prachtig nieuw vrachtwagenzeil in full colour laten ontwikkelen. Dit is mogelijk voor zowel kleine als grote orders, dus het maakt niet uit of je nu één zeil of juist honderden zeilen nodig hebt.

Vanzelfsprekend kunnen de zeilen worden voorzien van diverse soorten bevestigingen, zodat je ze bij het laden en lossen eenvoudig kunt openen en sluiten. Je doet er goed aan om te kiezen voor kwaliteit. Vrachtwagenzeilen van hoge kwaliteit zijn evengoed betaalbaar, maar gaan simpelweg veel langer mee.

Bij een goede zeilmakerij kun je ze bovendien eenvoudig laten herstellen als er na verloop van tijd toch een scheur of gat in komt. Op die manier ben je nog duurzamer bezig! Hoogwaardige zeilen voor op de vrachtwagen zijn verder eenvoudig schoon te maken en bestand tegen allerlei weersomstandigheden en felle uv-straling. 

Veilig op pad 

LEES OOK
CBS lanceert nieuwe statistiek: goederenvervoer via buisleidingen

Als de vrachtwagen veilig en praktisch beladen is en de chauffeur lekker is uitgerust, is het tijd om op pad te gaan. Natuurlijk is het fijn en verstandig om geregeld even te stoppen voor een lekkere bak koffie en een warm broodje. Let ook bij het parkeren op de veiligheid. Parkeer nooit op afgelegen plekken en laat de vrachtwagen liever ook niet onbeheerd op de parkeerplaats staan. Zo voorkom je vernieling en diefstal. 


Dit was een gesponsord artikel. De redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Bent u ook geïnteresseerd in de mogelijkheden om een gesponsord artikel te plaatsen? Neemt u vrijblijvend contact op

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

A2

Aanrijding met meerdere vrachtwagens op A2 [+video]

ROSMALEN-WEST - Op de A2 heeft donderdagmiddag een aanrijding plaatsgevonden waarbij meerdere vrachtwagens zijn betrokken. Twee van de vrachtwagens kunnen niet meer zelfstandig verder rijden...
×