Clicky

donderdag 12 september 2024 - 20:43 uur
Transport GmbH
HomeTRANSPORTNIEUWSWegvervoerHardleers transportbedrijf rijdt toch op rode diesel

Hardleers transportbedrijf rijdt toch op rode diesel [+foto’s]

AKEN – Vermoedelijk om belastingen te ontduiken heeft een Bulgaars transportbedrijf haar vrachtwagen opnieuw met rode diesel in plaats van ‘gewone’ diesel volgetankt.

De Duitse douane controleerde een 59-jarige vrachtwagenchauffeur, die eerder vanuit Nederland Duitsland was binnengereden, in de afgelopen twee weken twee keer op een rustplaats langs de Duitse A4 richting Keulen.

Bij het nemen van monsters constateerden de douanebeambten dat de brandstof erg rood was. Het was geen diesel, maar fiscaal vrijgestelde rode diesel. In beide gevallen werd een strafrechtelijke procedure gestart op verdenking van belastingontduiking.

Foto: Hauptzollamt Aachen

Als de douane rode diesel in plaats van diesel in de tank van een voertuig aantreft, moet de overtreder de belasting alsnog betalen voor het volledige tankvolume. Bovendien kan hij in Duitsland een boete of gevangenisstraf krijgen.

LEES OOK
Grote zoekactie naar vermiste 6-jarige Arian in Duitsland vruchteloos
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

A2

Aanrijding met meerdere vrachtwagens op A2 [+video]

ROSMALEN-WEST - Op de A2 heeft donderdagmiddag een aanrijding plaatsgevonden waarbij meerdere vrachtwagens zijn betrokken. Twee van de vrachtwagens kunnen niet meer zelfstandig verder rijden...
×