Clicky

donderdag 12 september 2024 - 20:47 uur
Transport GmbH
HomeTRANSPORTNIEUWSNieuw MaterieelDSV bestelt 300 elektrische en 500 diesel en LNG vrachtwagens bij Volvo

DSV bestelt 300 elektrische en 500 diesel en LNG vrachtwagens bij Volvo

Volvo Trucks en het wereldwijd opererende logistieke bedrijf DSV hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend voor 300 elektrische trucks. Het is daarmee een van de grootste commerciële orders tot nu toe voor elektrische trucks van Volvo. Hiermee krijgt DSV een van de grootste wagenparken met zware elektrische trucks in Europa.

DSV, een wereldwijde speler in transport en logistiek, beweegt zich snel in de richting van een duurzamere toekomst op de wegen en snelwegen. Meer dan 20.000 vrachtwagens vervoeren dagelijks over de hele wereld goederen voor de klanten van het bedrijf. Een groeiend aantal daarvan zal de komende jaren elektrisch worden of op hernieuwbare brandstoffen rijden.

Nu is DSV met Volvo Trucks overeengekomen om 300 uitstootvrije elektrische trucks in te zetten voor alle DSV-activiteiten in Europa. Het is onderdeel van het plan van de onderneming om tegen 2030 zo’n 2.000 elektrische trucks op de weg te hebben. Met deze order krijgt DSV een van de grootste wagenparken met zware elektrische trucks in Europa.

“Wij zijn blij dat we onze samenwerking met Volvo kunnen voortzetten in onze gezamenlijke inspanningen om de uitstoot in de transportsector te verminderen. Als wereldleider in de logistiek moeten wij proberen voorop te blijven lopen in de energietransitie. Deze overeenkomst is een fantastisch voorbeeld van hoe nieuwe technologieën op grote schaal op de markt kunnen worden gebracht en het daarmee mogelijk te maken om uitstootvrij transport te bieden voor onze klanten. De overeenkomst met Volvo is een belangrijke stap op weg naar een duurzamere toekomst voor de transportsector,” zegt Søren Schmidt, CEO van DSV Road.

LEES OOK
Grote order van 1.500 Volvo FH Aero-trucks voor Italiaanse transporteur Lannutti

De nieuwe trucks die aan DSV worden geleverd, zijn onder andere de nieuwe Volvo FH Aero Electric, die een verbeterde aerodynamica heeft en daardoor nog energiezuiniger is.

“Ik ben erg trots op de verdieping van onze samenwerking met DSV. Samenwerking en een sterke toewijding om echt een verschil te maken, is essentieel om duurzaam transport en grote CO2-reducties te realiseren. Deze order is het bewijs van hun vertrouwen in ons bedrijf en toont aan dat vervoer zonder uitstoot van uitlaatgassen hier en nu een haalbare oplossing is,” zegt Roger Alm, President Volvo Trucks.

DSV is de grootste transporteur van goederen voor de Volvo Group en het bedrijf heeft al elektrische trucks van Volvo in zijn vloot. Deze trucks worden gebruikt in Zweden en Denemarken. DSV heeft bij zijn distributiecentra in beide landen een oplaadinfrastructuur opgezet die gebruik maakt van elektriciteit uit zonnepanelen.

Zowel DSV als Volvo Group hebben zich gecommitteerd aan het Science Based Targets initiative, dat CO2-reductie binnen de private sector stimuleert, in lijn met de doelstellingen van het Parijsakkoord.

LEES OOK
Deutsche Bahn Speyer bestelt 25 Ebusco 2.2 bussen

Naast de aanschaf van elektrische vrachtwagens, is ook een overeenkomst getekend voor 500 Volvo-trucks met efficiënte diesel- en (Bio-)LNG-motoren. De levering van alle trucks is gepland tussen 2024 en 2026.

3.800 elektrische trucks in 46 landen

Sinds 2019 heeft Volvo Trucks meer dan 3.800 elektrische trucks geleverd aan klanten in 46 landen over de hele wereld. Volvo biedt momenteel de breedste productlijn in de sector met acht volledig elektrische modellen, die voldoen aan de behoeften in een breed scala aan toepassingen – van stadsdistributie en afvalbeheer, tot regionaal transport en de bouw. Tot nu toe hebben Volvo’s elektrische trucks meer dan 90 miljoen kilometer gereden, ofwel 2.200 keer de wereld rond.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

A2

Aanrijding met meerdere vrachtwagens op A2 [+video]

ROSMALEN-WEST - Op de A2 heeft donderdagmiddag een aanrijding plaatsgevonden waarbij meerdere vrachtwagens zijn betrokken. Twee van de vrachtwagens kunnen niet meer zelfstandig verder rijden...
×