Clicky

donderdag 12 september 2024 - 18:15 uur
Transport GmbH
HomeTRANSPORTNIEUWSScheepvaartSiciliaanse kustwacht zet zeedrones in bij gezonken zeiljacht Bayesian

Siciliaanse kustwacht zet zeedrones in bij gezonken zeiljacht Bayesian

PORTICELLO – De Italiaanse kustwacht maakt gebruik van zeedrones bij de zoektocht naar de vermisten die aan boord waren van een luxe zeiljacht dat zonk voor de kust van Sicilië, schrijft het Britse Sky News. De robots kunnen urenlang onder water blijven en met camera’s helpen om de situatie in kaart te brengen.

De duikers zijn woensdag aan de derde dag begonnen van hun reddingswerkzaamheden en Britse en Italiaanse media schrijven dat de hoop afneemt dat de zes passagiers nog in leven zijn. Ze zouden deze dag de slaapcabines moeten bereiken om te controleren of daar nog overlevenden zijn.

Maar de reddingswerkzaamheden zijn niet gemakkelijk. De boot ligt op 50 meter diepte en binnen ligt het vol met omgevallen meubels en brokstukken. Bovendien kunnen de duikers maar zo’n 12 minuten per keer onder water blijven. De meest geavanceerde zeedrone kan tot zeven uur bij het schip filmen.

In het Verenigd Koninkrijk is veel aandacht voor het gezonken jacht, omdat het gaat om bekende mensen uit de Britse zakenwereld en hun familieleden. De kustwacht kon maandag vijftien mensen redden. De kok van het schip werd dood uit het water gehaald.

LEES OOK
Kapitein Bayesian vertelt aan krant over nacht van zinken jacht
ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

A2

Aanrijding met meerdere vrachtwagens op A2 [+video]

ROSMALEN-WEST - Op de A2 heeft donderdagmiddag een aanrijding plaatsgevonden waarbij meerdere vrachtwagens zijn betrokken. Twee van de vrachtwagens kunnen niet meer zelfstandig verder rijden...
×