Clicky

donderdag 12 september 2024 - 18:17 uur
Transport GmbH
HomeTRANSPORTNIEUWSWegvervoerVrachtwagen rijdt in op file A1

Vrachtwagen rijdt in op file A1 [+foto]

DEVENTER – Op de A1 Hengelo richting Apeldoorn ter hoogte van afrit Deventer Centrum reed rond het middaguur een vrachtwagen vol in achterop een file. Hierbij werd een camperbusje met Spaans kenteken van achteren geramd.

De bestuurster van de camper werd nagekeken door ambulancepersoneel, maar bleek ongedeerd. Zij was samen met haar hond de enige inzittende. De hond is in alle commotie ontsnapt en rende kort over de snelweg, waarna deze in de berm verdween in de bosschages. Er is door agenten nog enige tijd gezocht, maar de hond is vooralsnog niet aangetroffen.

Door de aanrijding werden drie van de vier rijstroken, inclusief afrit Deventer, afgesloten.

De vrachtwagen stond schuin over de afrit en rijstroken en de weg lag bezaaid met glas van de camper. De file die er stond vanwege een eerder ongeval met een gekantelde melkwagen op de A1 bij Wilp werd daardoor nóg langer. Gecombineerd was er sprake van ruim anderhalf uur vertraging.

LEES OOK
Aanrijding vrachtwagen en locomotief Botlek Rotterdam [+foto]

Inmiddels is bij Deventer de weg weer vrij, zowel de camper als vrachtwagen zijn afgesleept.

Foto: Rens Hulman

De politie laat weten dat de chauffeur verdacht wordt van Artikel 5, gevaarlijk rijgedrag. Ook kreeg een passerende automobilist een boete voor het negeren van het rode kruis, toen hij probeerde tussen de pionnen door alsnog de afrit te nemen.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

A2

Aanrijding met meerdere vrachtwagens op A2 [+video]

ROSMALEN-WEST - Op de A2 heeft donderdagmiddag een aanrijding plaatsgevonden waarbij meerdere vrachtwagens zijn betrokken. Twee van de vrachtwagens kunnen niet meer zelfstandig verder rijden...
×