Clicky

donderdag 12 september 2024 - 18:16 uur
Transport GmbH
HomeTRANSPORTNIEUWSLuchtvaartQatar Airways verwerft 25 procent aandeel in Airlink

Qatar Airways verwerft 25 procent aandeel in Airlink

DOHA – Qatar Airways Group heeft een strategisch aandeel van 25 procent verworven in Airlink, de toonaangevende onafhankelijke regionale luchtvaartmaatschappij in Zuidelijk Afrika. Deze stap markeert een verdere uitbreiding van de activiteiten van de multi-award-winnende luchtvaartmaatschappij op het Afrikaanse continent.

De investering in Airlink – dat naar meer dan 45 bestemmingen in 15 Afrikaanse landen vliegt – zal de bestaande code-sharing samenwerking tussen de twee luchtvaartmaatschappijen versterken. Dit partnerschap ondersteunt de groeistrategie van Qatar Airways in Afrika en verstevigt de luchtvaartmaatschappij als een belangrijke speler in de economische ontwikkeling van het continent.

Bij de aankondiging verklaarde Engr. Badr Mohammed Al-Meer, CEO van Qatar Airways Group: “Onze investering in Airlink onderstreept het belang van Afrika in onze toekomstvisie. Dit partnerschap is een bewijs van ons vertrouwen in Airlink als een robuust, flexibel en financieel solide bedrijf dat op gezonde principes is gebouwd. Tegelijkertijd toont het ook ons geloof in het enorme potentieel van Afrika, een potentieel dat wij graag helpen realiseren.”

LEES OOK
Twaalf gewonden bij nieuw incident met turbulentie in vliegtuig

Airlink CEO Rodger Foster voegde hieraan toe: “Het binnenhalen van Qatar Airways als aandeelhouder is een krachtig signaal van vertrouwen in Airlink en bevestigt ons vertrouwen in de markten die we bedienen en willen uitbreiden. Deze transactie zal groei stimuleren door schaalvoordelen te creëren, onze capaciteit te vergroten en ons marketingbereik uit te breiden. Door Airlink te versterken, versterkt deze investering ook de bestaande partnerschappen die we door de jaren heen hebben opgebouwd.”

Het partnerschap tussen Qatar Airways en Airlink omvat ook het afstemmen van de loyaliteitsprogramma’s van beide luchtvaartmaatschappijen – Qatar Airways Privilege Club en Airlink Skybucks – om extra voordelen te bieden aan hun gezamenlijke klanten.

Qatar Airways bedient momenteel 29 bestemmingen in Afrika en heeft sinds december 2020 een sterke groei doorgemaakt met nieuwe toevoegingen aan haar netwerk op het continent, waaronder steden als Abidjan, Abuja, Accra, Harare, Kano, Luanda, Lusaka en Port Harcourt. Daarnaast zijn de vluchten naar Caïro en Alexandrië hervat.

LEES OOK
Qatar Airways Group boekt recordwinst van1,7 miljard dollar voor boekjaar 2023/24
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

A2

Aanrijding met meerdere vrachtwagens op A2 [+video]

ROSMALEN-WEST - Op de A2 heeft donderdagmiddag een aanrijding plaatsgevonden waarbij meerdere vrachtwagens zijn betrokken. Twee van de vrachtwagens kunnen niet meer zelfstandig verder rijden...
×