Clicky

donderdag 12 september 2024 - 20:50 uur
Transport GmbH
HomeMEER NIEUWSVerder in het nieuwsStemming onder consumenten blijft negatief in augustus

Stemming onder consumenten blijft negatief in augustus

DEN HAAG – De stemming onder consumenten is in augustus onveranderd negatief gebleven ten opzichte van een maand eerder, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

In juli, juni en mei was nog sprake van een lichte afname, na acht maanden waarin het consumentenvertrouwen juist verbeterde. Mensen waren deze maand negatiever over de economie dan in juli, terwijl de koopbereidheid van consumenten iets verbeterde.

Het consumentenvertrouwen lag volgens het CBS in augustus op min 24. Dat is net zo negatief als in juli. Het vertrouwen ligt daarmee nog altijd onder het gemiddelde van de afgelopen twintig jaar, van min 10. In januari 2000 bereikte het vertrouwen de hoogste stand ooit (36) en in september en oktober 2022 de laagste stand ooit (min 59).

Het oordeel van consumenten over de economische situatie in de afgelopen twaalf maanden was volgens het CBS negatiever. Ook waren ze negatiever over de economische situatie in de komende twaalf maanden.

LEES OOK
Steeds meer jongeren in de bijstand

Verder vonden consumenten de tijd voor het doen van grote aankopen minder ongunstig dan in juli. Het oordeel over de financiële situatie in de afgelopen twaalf maanden was iets minder negatief en het oordeel over de financiële situatie in de komende twaalf maanden was wat positiever.

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

A2

Aanrijding met meerdere vrachtwagens op A2 [+video]

ROSMALEN-WEST - Op de A2 heeft donderdagmiddag een aanrijding plaatsgevonden waarbij meerdere vrachtwagens zijn betrokken. Twee van de vrachtwagens kunnen niet meer zelfstandig verder rijden...
×