Clicky

donderdag 12 september 2024 - 18:13 uur
Transport GmbH
HomeTRANSPORTNIEUWSSpoorvervoerStaatssecretaris Jansen: prestaties NS en ProRail onder niveau

Staatssecretaris Jansen: prestaties NS en ProRail onder niveau

DEN HAAG – Staatssecretaris Chris Jansen (Openbaar vervoer) noemt de prestaties van NS en ProRail “op dit moment niet op het niveau” dat reizigers mogen verwachten. “Ik verwacht dan ook dat ze alles op alles zetten om de prestaties te verbeteren. Er is een programma opgesteld om ervoor te zorgen dat het fors beter gaat op het spoor en ik zal de uitvoering kritisch volgen”, zegt de PVV-bewindsman via zijn woordvoerder.

De NS kondigde dinsdag aan dat het waarschijnlijk niet lukt genoeg treinen op tijd te laten rijden dit najaar. Een opstapeling van problemen met het hoofdrailnet leidt tot de vertragingen. De NS weet nog niet wanneer deze precies zijn opgelost.

Jansen is nog niet direct van plan in te grijpen bij de staatsdeelneming, laat hij desgevraagd weten. Eventuele sancties worden alleen genomen op grond van jaarcijfers en afspraken. Die worden aan het einde van het eerste kwartaal van volgend jaar verwacht.

LEES OOK
NS en ProRail krijgen boetes vanwege vertragingen HSL
ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

A2

Aanrijding met meerdere vrachtwagens op A2 [+video]

ROSMALEN-WEST - Op de A2 heeft donderdagmiddag een aanrijding plaatsgevonden waarbij meerdere vrachtwagens zijn betrokken. Twee van de vrachtwagens kunnen niet meer zelfstandig verder rijden...
×