Clicky

donderdag 12 september 2024 - 18:14 uur
Transport GmbH
HomeMEER NIEUWSFinancieelFietskledingmerk AGU vraagt uitstel van betaling aan

Fietskledingmerk AGU vraagt uitstel van betaling aan

ALKMAAR – Fietskledingmerk AGU heeft uitstel van betaling aangevraagd. Dat meldt het bedrijf uit Alkmaar dinsdag.

“In de afgelopen maanden heeft AGU zich met volle inzet gericht op het herstel van een gezonde bedrijfsvoering. Dankzij de steun en medewerking van alle betrokken partijen heeft het bedrijf de afgelopen periode het resultaat positief weten om te buigen. AGU heeft met succes vanaf december 2023 een WHOA-procedure doorlopen, op voorwaarde van financiering”, aldus AGU.

“Helaas is afgelopen week gebleken dat niet aan de financieringsvoorwaarden kon worden voldaan. Hierdoor heeft AGU zich genoodzaakt gezien surseance van betaling aan te vragen. In nauw overleg met de bewindvoerders wordt momenteel onderzocht of het WHOA-akkoord alsnog kan worden gerealiseerd”, aldus AGU in een verklaring.

AGU hoopt op korte termijn alsnog een nieuwe eigenaar/financier te vinden die de voortzetting van het bedrijf kan waarborgen.

De bedrijfsactiviteiten worden tot nader bericht wel voortgezet.

AGU, Alkmaarse Groothandel Unie, werd in 1966 opgericht en richtte zich op fietsonderdelen. In de loop van de tijd bleek de fiets niet enkel functioneel te zijn, langzaam maar zeker verschoof de focus van onderdelen voor aan de fiets, naar kleding en accessoires voor op de fiets.

LEES OOK
Modebedrijf Esprit Europe krijgt uitstel van betaling

Ook ging het bedrijf een samenwerking aan met veel topsporters als Wout van Aert, Steven Rook, Erik Breukink, Leontine van Moorsel, Michael Boogaard, Oscar Freire en Erik Dekker.

Twee weken geleden meldde het bedrijf dat er financiële problemen zijn maar dat er aan een oplossing werd gewerkt en dat men positief gestemd was.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

A2

Aanrijding met meerdere vrachtwagens op A2 [+video]

ROSMALEN-WEST - Op de A2 heeft donderdagmiddag een aanrijding plaatsgevonden waarbij meerdere vrachtwagens zijn betrokken. Twee van de vrachtwagens kunnen niet meer zelfstandig verder rijden...
×