Clicky

donderdag 12 september 2024 - 18:13 uur
Transport GmbH
HomeMEER NIEUWSBedrijfsnieuwsCees van Gent treedt af als CEO van HES International

Cees van Gent treedt af als CEO van HES International

ROTTERDAM – Na bijna 1,5 jaar partnerschap en na een succesvolle revitalisering van het bedrijf, heeft Cees van Gent besloten om per 31 augustus 2024 af te treden als CEO en voorzitter van de Raad van Bestuur van HES International.

“Tijdens zijn invloedrijke ambtstermijn als CEO heeft Cees onder andere de leiderschapsteams versterkt, een echte prestatiegerichte cultuur geïnstalleerd, de levering van recordbrekende financiële prestaties aangestuurd en onlangs de succesvolle herfinanciering van 1 miljard euro van de kapitaalstructuur van het bedrijf afgerond. De Raad van Commissarissen wil Cees bedanken voor deze prestaties en het leveren van zulke tastbare verandering en waarde voor het bedrijf”, aldus voorzitter van de Raad van Commissarissen, Søren Skou.

“Na de succesvolle herfinanciering van het bedrijf is dit een natuurlijk moment voor mij om af te treden. Nu de uitvoering van onze visie en het bedrijfsplan 2030 goed op gang is, is het bedrijf zeer goed gepositioneerd om zijn reis als toonaangevende Europese multifunctionele bulkterminaloperator voort te zetten. HES International zal zijn investeringen in haveninfrastructuur en de verwerking van duurzame grondstoffen blijven versterken in samenwerking met onze klanten. Ik ben dankbaar voor de samenwerking met mijn collega’s, klanten, financieringspartners en aandeelhouders. Ik wens iedereen, en met name HES International, het allerbeste voor de toekomst”, aldus Cees van Gent.

LEES OOK
Vrachtwagenchauffeur die motoragent doodreed in Rotterdam had PTSS

Cees van Gent heeft meer dan 35 jaar ervaring en staat van dienst in het kopen en bouwen van grotere en betere internationale bedrijven in de transport-, expeditie-, logistieke en afvalbeheerindustrie. Voorheen was hij CEO en voorzitter van de Raad van Bestuur bij de internationale logistieke groep Hillebrand tot maart 2022, toen Hillebrand succesvol werd verkocht aan DP DHL. Voordat hij bij Hillebrand kwam, was de heer van Gent voormalig Group CEO bij afvalbeheer- en verwerkingsbedrijf Van Gansewinkel Group en Group CEO bij logistiek specialist Lehnkering.

Mark van Lieshout, sinds 2020 CFO van HES International, zal de rol van interim-CEO op zich nemen totdat de zoektocht naar een permanente vervanger is afgerond.

Met een breed scala aan terminals is HES International een van Europa’s grootste onafhankelijke bulkverwerkingsbedrijven voor vloeibare en droge bulkproducten.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

A2

Aanrijding met meerdere vrachtwagens op A2 [+video]

ROSMALEN-WEST - Op de A2 heeft donderdagmiddag een aanrijding plaatsgevonden waarbij meerdere vrachtwagens zijn betrokken. Twee van de vrachtwagens kunnen niet meer zelfstandig verder rijden...
×